Tovább lehet próbálgatni

Vágólapra másolva!
2003.02.28. 20:48
Címkék
Ami nem jött össze február elsején, az megvalósult a hónap utolsó napján, vagyis mérkőzést játszott egymással az NB I B éllovasa, a Pécsi MFC és az élvonal tizedik helyezettje, a Dunaferr.
Dunaferr–PMFC 2–1 (1–1)

Dunaújváros, 100 nézô. V: Pfeffer
DUNAFERR: Bita – Zsók, Vaskó, Medics, Rozsi – Nikolov (Buzás), Klement, Báló (Rosa D.), Buzás (Csehi) – Lengyel (Rompos) – Rompos (Drobnjak)
PÉCSI MFC: Herbert (Sólyom) – Máté, Dienes, Halász – Sipos (Lantos), Horváth S. (Ulrich), Kulcsár (Gaál), Kutas (Závoda) – Berdó (Jokisics), Márton (Pest K.) – Horváth Gy. (Hergenröder)
G: Nikolov, Csehi, ill. Berdó
Dunaferr–PMFC 2–1 (1–1)

Dunaújváros, 100 nézô. V: Pfeffer
DUNAFERR: Bita – Zsók, Vaskó, Medics, Rozsi – Nikolov (Buzás), Klement, Báló (Rosa D.), Buzás (Csehi) – Lengyel (Rompos) – Rompos (Drobnjak)
PÉCSI MFC: Herbert (Sólyom) – Máté, Dienes, Halász – Sipos (Lantos), Horváth S. (Ulrich), Kulcsár (Gaál), Kutas (Závoda) – Berdó (Jokisics), Márton (Pest K.) – Horváth Gy. (Hergenröder)
G: Nikolov, Csehi, ill. Berdó
Az első, csak tervezett mérkőzés időpontjában a hatalmas hóesés játékra alkalmatlanná tette Pécsett és Dunaújvárosban is a pályákat, ezúttal viszont tavaszias időjárás és remekül előkészített játéktér fogadta a Radar-sporttelepen a csapatokat.
A párosítást látva akár azt is gondolhatták a jelenlévők, ezúttal a saját szemükkel láthatják, mekkora különbség van két olyan gárda között, amelyek közül egyik egyértelműen az első osztályba igyekszik, míg a másik ott szeretne megkapaszkodni. Nos, ami a hazaiakat illeti, az újvárosiak szerkezete nem változott ahhoz képest, ahogy szaktanácsadójuk, Gálhidi György a felkészülés során játszatta a csapatot, viszont néhány futballista más poszton kapott játéklehetőséget, mint a korábbi találkozókon. Sokan meglepve látták, hogy az együttes szerb légiósának, Jovan Drobnjaknak csak a tartalékok között jutott hely, csakúgy, mint Csehi Tamásnak, aki már Egervári Sándor edzősége idején is bizonyította tehetségét.
"Nem állt még teljesen össze a csapat, és mivel néhány játékos több poszton is használható, kíváncsi vagyok arra, hogy a képességeiket hol tudják a legjobban kamatoztatni –mondta Gálhidi György. – Egyébként, ha már az összeállítás szóba került, vannak olyan labdarúgók, gondolok itt Báló Tamásra és Rompos Józsefre, akik az eddigi összecsapásokon kiharcolták a csapattagságot, így ők néhány nappal az MTK Hungária elleni Magyar Kupa-mérkőzés előtt is megkapták a lehetőséget a bizonyításra.”
Mint ahogy megkapja a lehetőséget a bizonyításra Héger József , akit a napokban lemondott Solymos Ernő helyére neveztek ki szakosztályelnöknek. Az újvárosi szakosztály irányítója természetesen ott volt csapata mérkőzésén, és beszélt arról, hogy miért is vállalta el ezt a cseppet sem könynyűnek ígérkező feladatot.
"Mint majd mindenki az országban, természetesen én is a labdarúgás szerelmese vagyok, ám a futballal közelebbi kapcsolatom csak annyi volt korábban, hogy néhány évvel ezelőtt az NB III-as Abony elnöki tisztét töltöttem be – mondta Héger József. – Tudom, hogy nem könnyű feladatot vállaltam, de a magam eszközeivel mindent elkövetek annak érdekében, hogy Dunaújvárosnak nyártól is élvonalbeli csapata legyen. Sok tehetséges fiatal van a csapatunkban, és ahogy én tudom, az alsóbb korosztályokban is évek óta szisztematikus, komoly munka folyik. Bűn lenne, ha ezeket a tehetségeket, valamint a befektetett munkát hagynánk elveszni. Örömmel mondhatom, úgy látom, mintha a városban megmozdult volna valami. Többen is jelezték, támogatják, segítik a munkámat, és én hiszem is, hogy közös összefogással eredményesek lehetünk. És még mielőtt kérdezné, egyetlen mondatot mondanék arról is, hogy mi lesz a felfüggesztett edzőnk, Tornyi Barnabás sorsa. Nos, természetesen tiszteletben tartom az edzőbizottság lépését az ügyben, jónak tartom azt, ha az edzőknek van szakszervezetük, és azt megígérhetem, hogy mi jogszerűen járunk el ebben az ügyben.”
Ami pedig a vendégeket illeti… Hogy a Pécs jó csapat, az bebizonyosodott ezen a télen is, ugyanis a Nagy Tamás edzette alakulat a Demecser visszalépése miatt mérkőzés nélkül tudta az ősszel a pályán kiharcolt előnyét növelni a riválisai előtt.
"Komoly problémát jelent, hogy januárban keresztszalagműtétje volt bal oldali védőnknek, Szekeres Zsoltnak – mondta Nagy Tamás. – Az átigazolási időszakban szerettem volna, ha két-, három posztra igazolunk játékost, ám végül senki sem érkezett hozzánk. A vezetőink ugyanis azt az elvet vallották, vallják, hogy amíg nincsenek labdarúgóink kifizetve, addig ne igazoljunk játékosokat. A fizetéseket eddig is időre mindig megkaptuk, jövő héten az elmaradt prémiumokat, szerződéskötési juttatásokat is megkapják a futballisták, vagyis nyugodtan készülődhetünk a Szolnok elleni idénynyitóra. Az NB I B-ben van három, négy nagyon jó csapat, de őszintén megmondom, nagyon csalódott lennék, ha nyártól Pécsnek nem lenne élvonalbeli együttese.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik