Győr - Az utolsó lehetőség

Vágólapra másolva!
2003.03.18. 21:30
Címkék
A bajnokság alapszakaszából már csak két forduló van hátra, és az már eldőlt, hogy az MTK, a Ferencváros, az Újpest és a Debrecen a legjobb hat között van. Az viszont még nem dőlt el, hogy a még kiadó két helyre melyik csapat lesz a befutó, ugyanis ezekre a helyekre jelenleg négy gárda  ha nem is egyenlő eséllyel  pályázik.
A jelenlegi sorrend a pontszám és hátralévő ellenfelek feltüntetésével az alábbiak szerint néz ki (zárójelben, hogy az adott csapat otthon, avagy idegenben játszik):
5. ZTE 29 FTC (o) Siófok (i)
6. Siófok 28 ETO (i) ZTE (o)
7. Győr 28 Siófok (o) Kispest (i)
8. Videoton 24 Dunaferr (o) FTC (i)
5. ZTE 29 FTC (o) Siófok (i)
6. Siófok 28 ETO (i) ZTE (o)
7. Győr 28 Siófok (o) Kispest (i)
8. Videoton 24 Dunaferr (o) FTC (i)
A felsőházba kerülésre – a papírforma szerint – a legtöbb esélyük a győrieknek van, annak ellenére, hogy a tavaszi idény eddig rendezett három fordulójában az érdekelt együttesek közül az ETO szerepelt a leggyengébben, mert mindössze eggyel növelte pontjai számát. Ezzel szemben a székesfehérváriak kilenc pontot gyűjtöttek, s így már ők is ott toporognak a felsőház ajtajának bejárata előtt, ám, hogy azt átléphessék, ahhoz újabb bravúrra (így az FTC Üllői úti legyőzésére) s az előttük álló csapatok újabb botlására is szükség lenne. Mindenesetre szombat estére sokat tisztulhat a kép, a felsőházba kerülésért folyó harc során döntő fontosságúnak ígérkezik a szombati ZTE–FTC és a Győr– Siófok mérkőzés.
"A tavaszi rajt előtt nem gondoltam, hogy borotvaélen táncolunk akkor, amikor a legjobb hat közé kerülés a tét – mondta Varga Zoltán, a győriek szakmai igazgatója. – Szombaton le kell győznünk a Siófokot, és akkor ez a kérdés megoldódik, a feladat, persze, nem ígérkezik ilyen egyszerűnek. Legutóbb az Üllői úton produkált súlyos egyéni hibák szombaton nem ismétlődhetnek meg. A csapat összeállítását újra megváltoztatom: Böjte Attila begyűjtötte harmadik sárga lapját, ezért ő nem léphet pályára, örvendetes viszont, hogy Stark Péter és Baranyai Tibor már edz, s így remény van arra, hogy szombaton kezdők lehetnek.”
A szombati mérkőzés előtt a győriek köszöntik Jäkl Antalt, aki a 175. élvonalbeli találkozóján léphet pályára, továbbá Szanyó Károlyt, aki az előző fordulóban, az Üllői úton játszotta 200. első osztályú mérkőzését.
És a végére még egy érdekes hír: nincs döntés Pinte Attila ügyében. A szlovák válogatott labdarúgó szerződésszegés miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) feljelentette korábbi klubját, a Panioniosz együttesét. A nemzetközi szövetség viszont nem tud dönteni, mivel a görög klub ellen csődeljárás zajlik. Az elmúlt napokban Pinte Attila volt egyesületénél járt, hogy személyes közbenjárásával csikarja ki játékengedélyének kiadását, ám tárgyalása nem járt sikerrel, a kijelölt csődbiztossal nem tudott egyezségre jutni, így mondhatni, eredménytelenül tért vissza. A játékos szlovák menedzsere próbálkozik, elutazott Athénba, hogy egyezkedjen, és a régóta várt játékengedélyt megszerezze.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik