Sokba került a nagy lila majom

Vágólapra másolva!
2003.03.18. 21:21
Címkék
Kedden két edzéssel készült a Ferencváros labdarúgócsapata a szombati, ZTE elleni mérkőzésre. Garami József szakmai igazgató délelőtt és délután is foglalkozást tartott, és a gyakorlásokon már a korábban Achilles-ín-sérüléssel küszködő Alekszandar Jovics is részt vett. A tréningre kilátogató szurkolók láthatták, hogy a heteken át a bokáját fájlaló Gera Zoltán is edzett, igaz, egyelőre csak kocoghat a támadó.
A Győr elleni diadal (5–2) jó hangulatot varázsolt az Üllői útra. A játékosok megfelelő önbizalommal várják az újabb mérkőzést, ám nem mindenkinek felhőtlen az öröme, így Garami Józsefé sem az. A szakember ugyanis nem számíthatott a délutáni edzésen Lipcsei Péterre, mivel a válogatott labdarúgót a liga fegyelmi bizottsága elé idézték. Lipcseit debreceni (bal)lépéséért vonták felelősségre (a játékos a gyep helyett a földön fekvő Dombi Tibor hátára lépett).
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
Lipcsei Péternek egyelôre nem kellett bűnhôdnie debreceni hibájáért
A fegyelmi bizottság tagjai, bár meghallgatták Lipcsei Pétert és Petró Lászlót, a Ferencváros jogi képviselőjét, határozatot nem hoztak. Az ügy pontos tisztázása érdekében egy hét múlva beidézik Kassai Viktor játékvezetőt, és majd a bíró meghallgatása után döntik el, megbüntetik-e a játékost. Garami József bánatára tehát Lipcsei nem vett részt a délutáni edzésen, viszont nem kell kihagynia a ZTE elleni rangadót, hiszen nem született fegyelmi döntés…
Lipcsei meghallgatásával azonban nem ért véget a "Fradi-nap” a ligában. A fegyelmi bizottság tagjai ugyanis kedd délután tárgyalták a ZTE elleni Üllői úti Magyar Kupa-mérkőzés után történteket, valamint az Újpest elleni rangadón "jogosulatlanul” használt figura ügyét is. Mint ismert, miután a Fradi továbbjutott a kupában, több szurkolója a pályára rohant; előbb azért, hogy ünnepelje kedvenceit, majd pedig, hogy megkergesse, bántalmazza a mérkőzést biztosító cég embereit. A szurkolói fegyelmezetlenség miatt 500 ezer forint büntetést szabott ki a fegyelmi bizottság a Ferencvárosra, további 200 ezer forintot pedig azért, mert az Újpest elleni találkozón egy hatalmas lilára mázolt, felfújható majom díszelgett a nézőtéren. A liga fegyelmi bizottsága szerint a lila majom is transzparensnek minősül, azaz használatát engedélyeztetni kell. Ám ez nem történt meg, azaz a majom engedély nélkül került a lelátóra (a "díszlet” amúgy megközelítőleg 400 ezer forintjába került a szurkolóknak). Nos, most az rt. is fizet a sokakat megbotránkoztató figuráért. Egyelőre nem tudni, hogy a Ferencváros fellebbez-e; annyi bizonyos, hogy Szeiler József, a labdarúgócsapatot működtető rt. cégvezető vezérigazgatója egyeztet Petró Lászlóval, és nyolc napon belül döntenek arról, élnek-e a fellebbezés jogával. (A fegyelmi bizottság további határozatai: a legutóbbi fordulóban kiállított balassagyarmati Gáspár Endre egy, a kaposvári Máté Péter két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Békéscsaba hat sárga lap miatt 30 ezer forint, a Győr négy sárga lap miatt 20 ezer forint pénzbírságot kapott.)
A Ferencváros vezetése egyébiránt tervezi, levelet ír az MLSZ illetékes bizottságához. Igaz, nem a büntetések miatt, hanem azt kéri, hogy a szövetség tájékoztassa a Fradit arról: a Debrecen milyen körülmények között igazolta le a román Sabin Iliét. A zöld-fehérek úgy tudják, a válogatott játékos jóval az átigazolási időszak (február 15.) lejárta után érkezett Debrecenbe. Bár ismerik az Üllői úton is a FIFA 818-as számú, szeptember 12-én nyilvánosságra hozott körlevelét, aminek hatására az MLSZ elnöksége módosította a télen az átigazolási szabályzatot ("Felhatalmazzuk a nemzeti szövetségeket arra, hogy a megállapított átigazolási időszakon kívül átigazolhassák az összes olyan labdarúgót, akiket az átigazolási időszak lejárta előtt nem kötött semmilyen munkaszerződés, és később találtak maguknak olyan sportszervezetet, ahová átigazolhatnának. A nemzetközi szövetség hatásköre gondoskodni a folyamatban lévő bajnokság tisztességes lebonyolításáról, és minden lehetséges visszaélés megakadályozásáról.”), úgy vélik, az érvényes szabályzat egyetlen pontja sem rendelkezik a külföldi állampolgárságú labdarúgók határidő lejárta utáni átigazolásáról…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik