Haladás-REAC 2-1: Fordulat a szünet után

Vágólapra másolva!
2003.03.22. 21:07
Címkék
GÓLSZERZÔVéber a 41. percben 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba (0–1). Ferhatovics az 51. percben hat méterről lőtt a léc alá (1–1). Lőrinc a 70. percben 11 méterről fejelt a kapu bal oldalába (2–1)

SÁRGA LAP
Tóth P. (Kőhalmi lerántásáért) a 60., Makra (Kaj visszahúzásáért) a 62., Somfalvi (megrúgta Burzit) a 80., Werle (lerántotta Kincsest) a 90. percben.

SZÖGLETARÁNY: 5:3 (2:3)

Az első játékrész nem hozott nagy küzdelmet, a két 16-os között folyt a játék, szinte eseménytelenül. Ebben az időszakban a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az egyetlen említésre érdemes esemény Véber György nevéhez fűződik, aki nagy rutinjával megszerezte a REAC számára a vezetést: a 41. percben a hazai védők a 16-os előtt szabálytalankodtak, és amíg mindenki a sorfal rendezésével volt elfoglalva, addig a vendégcsapat kitűnősége nagy nyugalommal letette a labdát, majd egy hanyag, elegáns mozdulattal a jobb felső sarokba emelte. Mindenki dermedten nézte az eseményt, egyedül Ábrahám Attila nem, aki határozottan a kezdőkör felé mutatott. A második félidő a csereként beállt Somfalvi Csaba 17 méteres lapos lövésével kezdődött, a labda azonban centiméterekkel elsuhant a jobb alsó sarok mellett. Sokkal élénkebb és lüktetőbb volt a játék, mint az első félidőben. Az 54. percben sikerült egyenlítenie a Lombard FC-nek egy gyors, korszerű támadás végén: Kincses Péter jó ütemben futott el a jobb szélen, majd pontosan lőtte kapu elé a labdát, a jó ütemben érkező Amar Ferhatovics elé, aki közelről nem hibázott. A 70. percben dőlt el a mérkőzés sorsa, amikor a hazai csapat szögletrúgáshoz jutott, a beívelt labdát pedig Lőrinc Antal fejjel továbbította a hálóba. A REAC nem adta fel, próbált újítani, fokozatosan fölényt harcolt ki, de hiába volt a látogatók igyekezete, nem tudták ledolgozni hátrányukat.

Mestermérleg
Glázer Róbert:
– Az első félidőben érthetetlen módon sok technikai hibát követtünk el. Szünet után sokkal jobban játszottunk, és megérdemelten szereztük meg a roppant fontos három pontot.
Mészöly Géza: – Ellentétes félidőket láthatott a közönség, az első játékrészben mi játszottunk fölényben, szünet után viszont a hazaiak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik