Szolnok-Hévíz 1-1: Egyik szakvezető sem volt elégedett az eredménnyel

Vágólapra másolva!
2003.03.22. 20:59
Címkék

GÓLSZERZÔ
Balla a 25. percben Turján bal oldali beadását az ötösről a felső sarokba bombázta (1–0). Fred a 64. percben Szabó Balázs bal oldali szöglete után fejelte a hálóba a labdát (1–1)
SÁRGA LAP
Lipták (buktatta Fredet) a 20., Németh N. (felvágta Fredet) a 61., Horváth R. (lerántotta Novákot) a 77., Kiss P. (fellökte Szabó Balázst) a 88. percben
SZÖGLETARÁNY: 4:6 (0:4)

Az első két tavaszi fordulóban mindkét együttes erejéből egy pontra futotta, azaz a győzelem egyaránt hiánycikknek számított Szolnokon és Hévízen. A vendégeket fűtötte a viszszavágás vágya, hiszen az őszi idényben megsemmisítő 5–1-es vereséget szenvedtek odahaza a Tisza-partiaktól, s ennek megfelelően most bátran támadtak a Tiszaligetben. Az iramra nem lehetett panaszuk a nézőknek (kár, hogy csak háromszázan váltottak jegyet erre a meccsre…), még ha a színvonal hagyott is kívánnivalót maga után.
Az első gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, de Piri Ottó hiába állt már csak Rézsó Péterrel szemben, a hazaiak kapusa testi épségét sem kímélve bravúrral hárított. Kiegyenlített mezőnyjáték után a játékrész derekán beigazolódott Tóth Dénes edző elképzelése, aki nagyot húzott Balla Mihály kezdőbe állításával, hiszen a csatár első kapura lövésével vezetéshez is juttatta csapatát. A szünet előtt nem sokkal akár növelhette volna góljai számát, de közeli lövésébe az utolsó pillanatban belevetődött Kutasi Gábor, így az állás nem változott. Térfélcserét követően egyre nagyobb energiát mozgósított az egyenlítés érdekében a Hévíz. A Szolnok átengedte a területet, beszorult kapuja elé és elég volt egy pillanatnyi figyelmetlenség, hogy a mezőny legalacsonyabb embere, a brazil Fred a hálóba fejelhessen. A hajrában a nagy hévízi rohamozás közepette előbb Németh Gyula, majd Kotula László dönthette volna el a három pont sorsát, ám hiába kellett volna csak Kuczkó Gábort kicselezniük, nem sikerült megoldaniuk a feladatot. Az egyenlő képességű csapatok jó iramú mérkőzésén a látottak alapján igazságos döntetlen született.

Mestermérleg
Tóth Dénes:
– Szervezett csapat ellen több óriási lehetőséget hagytunk ki, ami luxus a mi helyzetünkben.
Pusztai László: – Olyan eredmény született, mely egyik csapatnak sem jó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik