Újra lesz magyar foci az MTV képernyőjén

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 15:32
null
Hosszú évek után ismét lesz magyar futball a Magyar Televízióban (fotó: Korponai Tamás – archív)<br />
Címkék
A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió. Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) honlapján csütörtökön megjelent interjúban elmondta: az MTV várhatóan a válogatott összecsapásait is műsorára tűzi.

„Természetesen a közszolgálati médiában kiemelten foglalkozunk a jövőben nemcsak a magyar labdarúgással, hanem tervezzük a jövőt az Európa-bajnoksággal és a Bajnokok Ligájával kapcsolatban is – fogalmazott Riskó Géza. – Mindig is elkötelezettje voltam a magyar labdarúgásnak. Hat éve, amikor agyba-főbe támadták a magyar focit, naponta gúnyolódtak a csapatokon és a játékosokon, a Duna Televízió felvállalta a közvetítéseket, és a köztudattal ellentétben szinte minden héten a legnézettebb műsor a bajnoki mérkőzések közvetítése.”

„Előfordult nem egyszer, hogy több mint egy millióan kapcsolódtak be a közvetítésbe. A nézők imádják.
Jó hír: a következő szezonban már a Magyar Televízió képernyőjén is feltűnnek bajnoki mérkőzések, terveink szerint közvetítjük a magyar válogatott találkozóit is. Remélem, jócskán lesz meglepetés a nézőknek.”

A labdarúgó NB I elsődleges közvetítési jogai természetesen megmaradnak a Sport Televíziónál, így arra lehet következtetni, hogy az MTV a Duna Tv szerepét veszi majd át a közvetítési rendben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik