Paulo Sousa: Nem értem, miért estünk vissza

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 09:22
null
A Vidi a mérkőzés első húsz percében könnyedén eldönthette volna a három pont sorsát (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Négy mérkőzést játszottak szombaton a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A bajnok Videoton 2–0-ra felülmúlta a DVTK-t, de Paulo Sousa vezetőedző nem érti, hogy együttese miért esett vissza a kezdeti rohamok után. A győri Csertői Aurél kiemelte, hogy milyen sokan kísérték el őket Siófokra – ez is hozzájárult a csapat sikeréhez. A Pápa vezetőedzője, Véber György szerint a szurkolók is remekül szórakoztak a Kaposvár elleni meccsen.

VIDEOTON–DIÓSGYŐR 2–0

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, úgy tűnt, biztosan nyerünk, ám a vezető gólunk után sajnos visszaestünk. Nem értem, miért. De a jövőben azon dolgozunk, hogy ez ne fordulhasson elő, és amilyen gyorsan csak lehet, pontot tegyünk a meccs végére” – mondta Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője, aki arról is beszélt, hogy miért tűnt bosszúsnak az oldalvonal mellett a második félidőben.

„Tudja, tele vagyok érzelmekkel, és a szenvedélyemet mindig próbálom átadni a játékosoknak. Hozzáteszem, ha hevesnek is tűnök, kizárólag az vezérel, hogy javítsak a csapat játékán.”

A Diósgyőrt irányító Benczés Miklóst meglepte, hogy a mérkőzés elején pont a középpályán dominált a Vidi.

„Beigazolódott, hogy jó csapat a Videoton. Ráadásul remekül kezdte a meccset. Sajnálom, hogy az elején éppen a középpályán nőtt fölénk, holott azt gondoltam, ott vagyunk a legerősebbek. Számomra mégis úgy tűnt, hogy húsz perc elteltével már mi uraltuk a középpályát, bár helyzeteket nem tudtunk kialakítani” – vélekedett Benczés.

„Mondtam már korábban is, a Diósgyőr akkor nyerhet az élvonalban, ha százszázalékos teljesítményt nyújt. Úgy értem, hogy minden poszton kimagaslót kell alkotni. Lehet, hogy egy vagy akár három pontot is szerezhettünk volna Fehérváron, ám azt el kell ismernem, hogy ezúttal több futballista teljesítménye is elmaradt a remélttől” – tette hozzá.

Vannak, akik számára biztosan emlékezetes lesz a tegnapi nap (Fotó: Németh Ferenc)
Vannak, akik számára biztosan emlékezetes lesz a tegnapi nap (Fotó: Németh Ferenc)

 

SIÓFOK–GYŐR 0–1

A Siófok vezetőedzője, ifjabb Mihalecz István szerint túl kicsi volt az a periódus, amelyben csapata jól focizott a Győr ellen.

„A legnagyobb tanulság számunkra az, hogy ugyanolyan hőfokon kell kezdeni a meccset, mint ahogy múlt héten abbahagytuk. Csak az utolsó tizenöt-húsz percben mertünk vállalkozni, és ez kevés ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Egy Győr ellen nem elég, ha csak a találkozó hajrájában futballozunk kellő fordulatszámon. Voltak olyan játékhelyzetek, amelyek bizonytalanná tették a védőinket. Ilyen volt többek között az a támadás, amelyet végül Rati Alekszidze góllal fejezett be” – vélekedett az 1–0-ra elveszített összecsapás után Mihalecz.

A győri Csertői Aurél nehéz mérkőzésre számított, de szerinte csapata megérdemelt győzelmet aratott.

„Az előző fordulóban a Siófok az Újpest ellen meggyőző játékkal tudott nyerni, éppen ezért próbáltunk masszívak lenni, lehetőség szerint szerettük volna irányítani a játékot. Megérdemelten szereztünk vezetést, a gól után is voltak lehetőségeink, éppen ezért rászolgáltunk a három pontra” – mondta Csertői, aki a csapatot buzdító szurkolóikat is dicsérte.

„Köszönjük, hogy ilyen nagy számban elkísértek bennünket, nekik is szerepük van a sikerünkben. Arra törekszünk, hogy lehetőség szerint szép futballal győzzünk, ám nem szabad elfelejteni, ellenfél is van a pályán.”

A Győr vezeti a bajnokságot (Fotó: Grnák László)
A Győr vezeti a bajnokságot (Fotó: Grnák László)

VASAS–HALADÁS 0–0

A Vasas és a Haladás pont nélkül állt a forduló előtt. A Vasas és a Haladás már egy-egy ponttal áll a forduló után, egy 0–0-s döntetlennek köszönhetően...

„Hazai pályán illett volna erőszakosabban játszani, sajnos azonban nem tudtunk folyamatos futballal kirukkolni. Némi visszafogottságot éreztem a játékosokon. Keveset vállalkoztak, és nem alakítottak ki annyi helyzetet, amennyi a győzelemhez kellett volna. Úgy döntöttem, pályára küldöm Bárányos Zsoltot, innentől kezdve már a vezetőkön múlik, hogy miképp büntetik a labdarúgót" – mondta Komjáti András, a Vasas vezetőedzője, akinek esze ágában sincs megfutamodni a nehéz helyzetben.

Egyelőre Aczél Zoltán sem érzi úgy, hogy a gyenge szezonkezdet után veszélyben lenne az állása.

„Irányítottuk a játékot, rámentünk a Vasasra, az első és a második félidőben is kialakítottunk annyi helyzetet, hogy ha azokat értékesítjük, a hazaiak fölé kerekedhettünk volna. Az utolsó passzok nem sikerültek, és bár akadtak jól eltalált lövéseink, a Vasas kapuja előtt kicsit határozatlanok voltunk. Lehet, hogy kívülről úgy festett, rossz mérkőzés volt, ám dicséret jár a játékosaimnak, mert sokat dolgoztak. Dacoltak azokkal a vádakkal, amelyek szerint ez egy erőnlétileg és mentálisan is szétesett társaság. A vezetők biztosítottak arról, hogy támogatnak, nem lesz tehát semmiféle beszélgetés a jövőről. Ha ugyanis egyszer raportra hívnak, az már meleg helyzet lenne” – vélekedett a Haladás vezetőedzője.

 

PÁPA–KAPOSVÁR 1–0

A négy forduló után 10 ponttal jelenleg második helyezett Pápát irányító Véber György főleg annak örül, hogy alakulatának ezúttal nem rezdült meg a hálója.

„Remek mérkőzést játszottunk, amely a szurkolók igényeit is kielégítette. A Kaposvár jól szervezett, remekül védekező csapat, és a kontrái is veszélyesek. Örülök a sikernek, és annak is, hogy ismét kapott gól nélkül fejeztük be a meccset” – mosolygott Véber György.

Az ellenfél vezetőedzője, Sisa Tibor is dicsérte a Pápát.

„Egy ilyen találkozón el lehet ismerni a vereséget a remekül játszó ellenféllel szemben. A második félidőben megtaláltuk a ritmusunkat, talán a döntetlen is belefért volna, de Szűcs Lajos bravúrja megakadályozta az egyenlítést” – mondta Sisa.

AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC 4 4 5–1 +4 12
2. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
3. Budapest Honvéd 4 3 1 13–4 +9 9
4. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
5. Pécsi MFC 3 3 5–2 +3 9
6. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
7. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
8. DVTK 4 1 1 2 6–6 0 4
9. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. Paks 3 1 1 1 4–7 –3 4
11. BFC Siófok 3 1 2 2–3 –1 3
12. Ferencvárosi TC 3 2 1 3–4 –1 2
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–6 –4 1
14. Vasas 4 1 3 3–11 –8 1
15. Újpest FC 3 3 0–4 –4 0
16. ZTE FC 4 4 2–12 –10 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik