Géresi Krisztián a gerincsérüléséről: Ez legfeljebb csak erős megfázás

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 11:43
Géresi Krisztián sokszor bajlódott sérüléssel pályafutása során – reméli, hogy októberben ismét játszhat (Fotó: Kovács Péter)
Gerincműtét után lábadozik Géresi Krisztián, az élvonalba jutó nyíregyháziak kulcsembere, aki októberben már szeretne újra játszani a Spartacusban.

Vasárnap elutazott Ausztriába a Nyíregyháza Spartacus, az élvonal újonca Bécs mellett edzőtáborozik tíz napig. Nem tartott a kerettel Géresi Krisztián, aki sokat tett azért, hogy az együttes kilenc év elteltével visszajusson a legjobbak közé: tíz találattal második lett a házi góllövőlistán Nagy Dominik (11) mögött, pedig csak 21 bajnokin tudott pályára lépni.

„Egy hete műtötték meg a gerincemet az Országos Gerincgyógyászati Központban, egyelőre itthon lábadozom, a jövő heti varratszedést követően kezdődhet a gyógytorna, aztán reményeim szerint valamikor október körül már újra játszhatok – árulta el lapunk érdeklődésére Géresi Krisztián.Hogy mi történt? A tavasszal volt egy kisebb térdsérülésem, ki kellett hagynom néhány meccset, aztán amikor visszatértem, egy nappal a Kazincbarcika elleni találkozó előtt kiszakadt a gerincsérvem. Alapvetően fel kellett volna szívódnia, ám mivel nekem éppen alatta van összecsavarozva a gerincem, a felső rész nagyobb terhelést kapott, a felszívódás elmaradt, nyomta az ideget és fájt a lábszáram. Jött az operáció, két napot kórházban töltöttem, azóta itthon vagyok, egyre többet mozoghatok, próbálom mentálisan felkészíteni magam arra az embert próbáló időszakra, amely a teljes felépülésig vár rám. Azért amikor eszembe jut, korábban mi mindenen mentem keresztül, a mostani sérülésem legfeljebb erős megfázásnak tekinthető…”

No igen. A 30 éves támadó 2017. december 2-án a Ferencváros (1–3) otthonában játszotta az 56. NB I-es meccsét, az 57.-et pedig 2020. október 4-én az Újpest (5–1) ellen, vagyis több mint két és fél év kimaradt a pályafutásából. Minden a derékfájással kezdődött, terhelésre rögtön fájdalmat érzett, aztán bekerült az Országos Gerincgyógyászati Központba, és mivel a gyógytorna nem segített rajta, Lazáry Áron főorvos megoperálta. A dereka ezután már nem fájt, de lágyéksérve lett, és bár akkor közel állt ahhoz, hogy befejezze a futballt, újra felépítette magát, 2021. március 28-án bemutatkozhatott a válogatottban (3–0 San Marino ellen) is. Tavaly nyáron Nyíregyházára igazolt, akkor úgy fogalmazott, kapott egy lehetőséget a sorstól, hogy bebizonyítsa, jó futballista, és persze nem hallgatta el azt sem, szeretne még az első osztályban játszani – ha minden jól megy, október körül lesz rá lehetősége.

„Az előző idény jól írja le a karrieremet: végre kezd menni a játék, aztán megsérülök…  – folytatta Géresi Krisztián. – Ettől függetlenül pozitív szemléletű ember vagyok, remek közösségbe kerültem, jó stábbal dolgozhatok, amely megszerettette velem a futball minden apró összetevőjét. Rendben van a csapategység, ezért is tudtunk sikeresek lenni, ugyanakkor hiányérzetem is van, hiszen amikor a döcögős kezdés után kezdett összeállni minden, újra megsérültem. De úgy vagyok vele, kár keseregni, innen szép visszakapaszkodni, igaz, a türelmet még mindig tanulni kell... Fontos, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, de ha úgy játszunk, mint a kupában az NB I-es csapatok ellen, sokak szimpátiáját ki fogjuk vívni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik