Tímár Krisztián: Nem játszunk bunkerfutballt a Fradi ellen sem

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 11:00
Fradi-kötődés ide vagy oda, a Nyíregyháza edzőjének, Tímár Krisztiánnak az a vágya, hogy győztes taktikával küldje ki a Groupama Aréna gyepére Kesztyűs Barnát (Fotó: Kovács Péter)
Vasárnap az újonc Nyíregyházát fogadja a Ferencváros, a Szparit a zöld-fehérek egykori játékosa, Tímár Krisztián irányítja.

 

LASSAN HÚSZ ÉVE már, hogy a Ferencváros játékosa volt. Éppen abban az időszakban igazolt az Üllői útra, amikor kizárták a csapatot, és az NB II Keleti csoportjába száműzték, mégis csak a szépre és a jóra emlékszik. Tímár Krisztián most a Nyíregyháza vezetőedzőjeként tér vissza a IX. kerületbe.

„A mai napig bennem van, hogy az első mérkőzésen a Jászapátival játszottunk, úgy éreztem magam, mintha BL-összecsapáson léptünk volna pályára – emlékezett Tímár Krisztián. – Mindenhol lógtak a szurkolók, a kerítésen, a háztetőn. Óriási összefogás alakult ki, ami még inkább összerázta a Fradi-családot. Rossz emlék inkább az, hogy a csapat nem tudott egyből visszajutni az NB I-be, de addigra már Angliába igazoltam. Sok játékost már nem ismerek a mostani csapatból, de kár lenne tagadni, kötődöm a Fradihoz, ám ettől még edzőként semmi mást nem szeretnék jobban, mint azt, hogy győzzünk az Üllői úton.”

A Ferencváros csütörtök este még az Európa-liga rájátszásában lépett pályára a Borac Banja Luka otthonában, és harcolta ki tizenegyesekkel a főtáblára jutást. Természetesen Tímár Krisztián is nézte az összecsapást, és tudja, mire számíthat a zöld-fehérektől.

Kár lenne tagadni, kötődöm a Fradihoz, ám ettől még edzőként semmi mást nem szeretnék jobban, mint azt, hogy győzzünk az Üllői úton.

„Nagy élmény lesz számunkra a Groupama Arénában játszani. Várjuk a mérkőzést! Ugyanazt a harci szellemet szeretném látni, mint a legutóbbi, Balmazújvárosban megvívott Magyar Kupa-találkozónkon, akkor alaposan megnehezítettük a Fradi dolgát. Azóta persze Pascal Jansen személyében új edzője van a csapatnak, és a keretben is voltak frissítések, de a stílus aligha változik, és nyilván hazai pályán szeretnék irányítani a játékot.”

A Szparit dirigáló szakember leszögezte, megalkuvás nélkül küzdő csapatot akar látni.

„Nem játszunk bunkerfutballt a Fradi ellen sem! A bajnokcsapat otthonában is megpróbáljuk a saját stílusunkat erőltetni. Ettől még biztos lesznek olyan periódusai a találkozónak, amikor a Fradi ránk erőlteti az akaratát, de egyes időszakokban mi is szeretnénk dominálni. Na persze meglátjuk, mennyire sikerül.”

A Nyíregyháza a múlt hétvégi stadionavatón remek mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Fehérvárral, a tréner az akkori energikus futballal most is kiegyezne.

„A Győr elleni győzelemmel jól indítottuk a bajnokságot, majd megtorpantunk, jött néhány vereség. A stadion­avató mérkőzésen azonban úgy éreztem, átszakadt a gát, újra bátrak, energikusak voltak a futballisták. Az egyéni hibákat kell kiküszöbölnünk, és akkor jönnek majd a győzelmek.”

NB I, 6. FORDULÓ
Augusztus 30., péntek
Fehérvár FC–MTK Budapest 1–0
Augusztus 31., szombat
DVSC–ZTE FC 3–1
DVTK–ETO FC Győr 0–0
szeptember 1., vasárnap
15.00: Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport+)
17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
19.45: Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport)

1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

3. MTK Budapest

5

3

2

6–3

+3 

4. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

5. Diósgyőri VTK

6

2

2

2

5–7

–2 

6. Debreceni VSC

5

2

1

2

7–6

+1 

7. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

8. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

9. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

10. Zalaegerszegi TE

5

1

1

3

6–8

–2 

11. Nyíregyháza Spartacus

5

1

1

3

7–12

–5 

12. ETO FC Győr

5

1

4

3–9

–6 

AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik