Angol harmadosztályú klub figyeli Kata Mihályt – sajtóhír

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 10:54
Kata Mihályt Angliából figyelik (Fotó: Koncz Márton)
Az angol harmadosztályban szereplő Charlton Athletic érdeklődik az MTK Budapestben játszó Kata Mihály iránt, az angolok állítólag a januári átigazolási időszakban szereznék meg a 22 éves középpályást.

A The Real EFL oldala szerint a League One-ban szereplő Charlton Athletic érdeklődik Kata Mihály iránt. A háromszoros válogatott játékos 147-szer szerepelt a MTK színeiben.

Az oldal megjegyzi, hogy Kata iránt a Charlton mellett a Southampton is érdeklődött, azonban a „szentek” becenevű csapat visszajutott a Premier League-be, és mások kerültek fókuszba nála.

A Charlton az idei átigazolási időszakban több középpályásától is megvált. Az előző idényben 43 bajnokin pályára lépő George Dobson például a Wrexhamhez igazolt. A délkelet-londoni együtteshez érkezett a Hull Citytől és a Lutontól is középpályás, de így is hiányos a poszt, ezért Nathan Jones további középpályásokat szeretne csapatába.

A Charlton eddig is kapcsolatban volt az NB I klubjaival. A korábban említett Dobsonnal a Fehérvár már mindenben megegyezett az átigazolásról, mégsem jött létre az üzlet. Pete O'Rourke értesülései szerint a Fehérvár Dobson mellett Terell Thomas iránt is érdeklődött.

Az express,co.uk megemlíti, hogy a nyáron több klub is ajánlatot tett az MTK Budapestnek, de egyik sem felelt meg a magyar klub elvárásainak. A Charlton érdeklődését Bocsák Bence is megerősítette, hozzátéve, hogy információi szerint  az angol csapat a januári átigazolási időszakban szeretné megszerezni a 22 éves középpályást.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Ilja Beriasvili (grúz, Mezőkövesd), Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás, kölcsön után végleg), Róbert Polievka (szlovák, FK Dukla Banská Bystrica – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér: Balogh Máté (BKV Előre), Csenterics Adrián (BVSC), Molnár Ádin (Kozármisleny), Szőke Gergő (Gyirmót FC Győr), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csucsánszky Zoltán, Freyer Kristóf, Molnár Péter, Szolár Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Biben Barnabás (szabadon igazolható), Richlord Ennin (ghánai-kanadai), Miknyóczki Ádám (pécsi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Nikolas Spalek (szlovák-magyar), Vadnai Dániel, Várkonyi Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg) 
Kölcsönbe távozók: Kovács Mátyás (Fehérvár FC), Lehoczky Roland (tiszakécskei kölcsön után Vasas FC), Merényi Ádám (ismét Budafoki MTE), Zuigeber Ákos (szegedi kölcsön után Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Khaly Thiam (magyar-szenegáli)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik