Halmosi Péter semmiképp nem tér haza a télen

Vágólapra másolva!
2009.11.27. 13:05
Címkék
Halmosi Péterre továbbra sem számít a Hull City menedzsere, Phil Brown. A magyar válogatott középpályás ebben a szezonban még egyetlen meccsen sem lépett pályára a Premier League-ben. A futballista ennek ellenére kitartó, a Nemzeti Sportnak elmondta, nem szerződik haza a téli szünetben...

 

Halmosi Péter idén eddig legfeljebb cserejátékosként gratulálhatott társainak bajnoki mérkőzésen (Fotó: Action Images)
Halmosi Péter idén eddig legfeljebb cserejátékosként gratulálhatott társainak bajnoki mérkőzésen (Fotó: Action Images)

„Ami Halmosit illeti, ő csúnyán át lett verve, gondolom azért, hogy eszébe se jusson eligazolni, ha akart is volna. Elvégre a kispadra is kellenek emberek. Az edzője azzal hitegette, hogy ez az ő idénye lesz. Csak azt nem tette hozzá, hogy a kispadon..." – írta hetekkel ezelőtt az egyik cikkünkhöz egy hozzászóló.

A középpályás helyzete azóta sem változott, mindössze két Ligakupa-meccsen lépett pályára az idényben.

„Sikeres alapozáson voltam túl, egy edzést sem hagytam ki – menedzserünk talán emiatt ragadtatta magát az ominózus kijelentésre, miszerint ez az én idényem lesz" – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Halmosi.

 „Tudom kezelni a helyzetet. Átéltem már ezt-azt a pályafutásom során. Az bosszant igazán, hogy nem tudom, mi a mellőzésem oka" – folytatta a futballista, aki kijelentette, nehéz helyzete ellenére nem tervezi, hogy hazatér a téli szünetben.

„Szeretném bizonyítani, hogy helyem van a Premier League-ben. Nyilván megvolt az oka annak, hogy tavaly nyáron nem kevés pénzért szerződtettek, nem hinném, hogy azóta rosszabb futballista vált volna belőlem. Ezért is bánt, hogy másokkal ellentétben nem kapom meg az esélyt" – nyilatkozta Halmosi, aki azt is elmondta, nem tud arról, hogy a vele hírbehozott Ferencváros valóban szerződtetni szeretné, de ha így lenne, akkor sem jönne haza, és az angol másodosztályba sem vágyik.

„Az itteni lapok már írtak a Sheffield United, a Plymouth és a Blackpool érdeklődéséről. Számomra még a Hull City az első. Januárig mindenképp. Ha addig nem változik a helyzet, elgondolkodom a folytatáson. Remélem, nem lesz szükség a váltásra. Nem kérek mást, csak bizalmat. Ahol eddig megkaptam, ott éltem vele. Meglehet, Hullban nem hálálnám meg, de ez esetben legalább kiderülne, hogy én vagyok a hibás" – mondta.

Az ősszel öt tétmeccsen játszott: a már említett két Ligakupa-találkozó mellett a válogatottban háromszor lépett pályára.

„Ez már csak azért is érdekes, mert korábban, amikor csúcsformában voltam, feleannyira számítottak rám a nemzeti együttesnél, mint most. Ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy csalódást okoztam volna a kapitánynak – fogalmazott a válogatott szerepléssel kapcsolatban. – A belgiumi felkészülési találkozó után Erwin Koeman mindenkit azzal küldött vissza az egyesületéhez, hogy próbálja beverekedni magát a csapatba. Igyekszem eleget tenni a kérésének, de egy a gond: ez nem csak rajtam múlik."

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik