Dzsudzsák büszke, hogy címlapra került a bundakorszakban

Vágólapra másolva!
2009.12.05. 11:10
Címkék
A Marca csütörtöki, a Real Madrid érdeklődését taglaló híre után a holland futballszaklap, a Voetbal International oldalára pénteken feltett szavazás végeredménye is hízelgő a magyar szurkolók számára: Dzsudzsák Balázs, a PSV 18-szoros válogatott középpályása az Eredivisie-ben nyújtott teljesítménye alapján Hollandiában bekerült a hónap csapatába. A voksoláson a korábbi debreceni balszélső kapta a legtöbb szavazatot. A légiós a Real Madridról és együttese legutóbbi Európa-liga-meccséről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
Dzsudzsák Balázs játékára a hírek szerint a Realnál is felfigyeltek (Fotó: Action Images)
Dzsudzsák Balázs játékára a hírek szerint a Realnál is felfigyeltek (Fotó: Action Images)

 

SZAVAZÁS

Ön szerint Dzsudzsák Balázsnak helye lenne a Real Madridban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Marca cikke miatt mozgalmas napom volt csütörtökön, este ráadásul Európa-liga-mérkőzés várt ránk" – utalt a spanyol címlap ihlette telefonhívások kiugróan magas számára Dzsudzsák Balázs.

„Rövid időn belül a menedzseremhez irányítottam az érdeklődőket, de így is annyira elfárasztott a készenléti állapot, hogy szokásommal ellentétben aludtam is a meccs előtt. Életemben nem futballoztam még olyan defenzív csapat ellen, mint a Sparta Praha, de mindegy – nyertünk és továbbjutottunk. Egyébként rendesen összerugdostak bennünket a csehek, négy sérült a termés. Én is levadászandó trófea lettem, csakhogy engem a csapattársaim vettek célba a Marca információja miatt. Maximális kapacitással működik az öltözői zrikagyár: Timmy Simons felhívta a többiek figyelmét, hogy a jövőben kizárólag spanyolul szóljanak hozzám, Orlando Engelaar pedig a zuhanyozás idejét rövidítette le néhány kedves, de csípős megjegyzéssel. Így legalább az átlagosnál is lényegesen gyorsabban végeztem" – nyilatkozta Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak.

„Mi fog meg a hírben? Az ösztönzés. Ha valóban Spanyolországba akarok szerződni, a jelenleginél is jobban kell teljesítenem, mégpedig hosszú távon. Sohasem titkoltam, hogy a spanyol a kedvenc ligám. Ha a klub úgy dönt, hogy elad, váltok, de egyelőre minden mondatot feltételes módban kell használnunk. Akkor is, ha elismerem: büszke vagyok rá, hogy a címlapokra kerülhettem a bundakorszakban. Nem volt egyszerű, de sikerült..." – mondta a középpáylás.

Az előző klubjával, a DVSC-vel kötött szerződésében – emlékei szerint – nem szerepelt kivásárlási ár. A PSV-nél aláírt dokumentumból ez az adat sem hiányzik. Az összeget illetően viszont nem mond sem igent, sem nemet a játékos azon információnkra, hogy ha valamelyik klub 2012 nyara előtt át kívánja „öltöztetni", legalább tizenkétmillió eurót (több mint hárommilliárd forintot!) kell átutalnia az eindhovenieknek.

A Nemzeti Sport szombati számában elolvashatja, mit gondol a Marcában megjelent hír kapcsán Erwin Koeman szövetségi kapitány!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik