Főszerepet kapott a keret orvosa

Vágólapra másolva!
2003.03.27. 21:31
Címkék
Két mérkőzés, három pont  egyelőre ez a magyar U21-es válogatott mérlege a 4. számú selejtezőcsoportban. Most következik a harmadik találkozó, a Lettország és San Marino ellen is fölényes győzelmet arató, a csoport tabelláját vezető Lengyelország otthonában.
Lengyelország

Kuszczak - Kus, Stasiak, Kowalczyk, Wisio - Madej, Mazurkiewicz, Burkhardt, Grzelak -
Olszar, Golinski

Szövetségi edzô: Edward Klejdinst

Magyarország

Balogh J. - Szélesi, Nagy G., Máté, Bodor - Czvitkovics, Czeglédi, Németh N., Koplárovics - Szabics, Torghelle

Szövetségi edzô: Róth Antal
Lengyelország

Kuszczak - Kus, Stasiak, Kowalczyk, Wisio - Madej, Mazurkiewicz, Burkhardt, Grzelak -
Olszar, Golinski

Szövetségi edzô: Edward Klejdinst

Magyarország

Balogh J. - Szélesi, Nagy G., Máté, Bodor - Czvitkovics, Czeglédi, Németh N., Koplárovics - Szabics, Torghelle

Szövetségi edzô: Róth Antal
– Túlzás lenne azt állítani, hogy optimális volt a felkészülésünk – fejtegette Róth Antal szövetségi edző. – Arra ugyan készültem, hogy az eltiltott Buzsáky Ákost és Pusztai Olivért pótolni kell, de arra nem, hogy sérülések miatt Bajzát Péter, Horváth Levente, Juhász Roland és Tóth Balázs sem lehet velünk.
– Azért a tervezett munkát elvégezték az edzőtáborban?
– Már amennyire tudtuk. Az influenza hatása, hogy a felkészülés közben Fehér Zoltán és Pandur Péter is belázasodott, míg Koplárovics Bélának a gyomra fájt. Ezek után már meg sem lepett, hogy Nagy Gábornak a térde, Máté Péternek pedig a bokája fájdult meg… A táborozás alatt csak azt vártam, mikor lesz ennek a pechszériának vége… Kis túlzással azt is mondhatom, az orvosunk került főszerepbe a csapat kijelölésekor, és ő jó munkát végzett, hiszen a meghívott játékosok közül csütörtökön Opolében már mindenki edzeni tudott. Igaz, a meccs helyszínén levezényelt gyakorlásban nem volt sok köszönet, hiszen a pályán alig van fű, olyan, mintha homokfoci-mérkőzésre lennénk hivatalosak…
–Mit tud az ellenfélről?
– Ha azt mondom, ellenfelünknél hét játékos, azaz a komplett védelem és szinte a teljes középpályássor játszott már a felnőtt válogatottban, egyértelmű: rendkívül erős csapat vár ránk. Jó fizikumú, sokat futó futballisták, akik a mai modern futballnak megfelelő szisztémában próbálnak sikert elérni.
– Mindezek után mire számít?
– Nehéz meccsre… Tavaly januárban kezdtem meg a munkát, azóta tizennyolc mérkőzést játszottunk, volt közöttük jó teljesítmény és persze rosszabb is. E találkozókon rengeteg játékost kipróbáltunk, sokan kaptak játéklehetőséget, így a szándékaink szerint követendő alaptaktika senkinek sem ismeretlen. Ez előnyt jelenthet, még akkor is, ha feltehetően soha nem látott összeállításban lépünk is pályára. Az biztos, hogy bravúros produkció szükséges egy jó eredmény kiharcolásához.
A 4. olimpiai selejtezőcsoport állása
1. Lengyelország 2 2 8–1 6
2. Svédország 2 2 5–0 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 4–2 3
4. Lettország 3 1 2 2–7 3
5. San Marino 3 3 2–11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik