Nem lesz brazil házidöntő

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.07.18. 22:35
Címkék
A legpatinásabb dél-amerikai klubtorna elődöntőjében a paraguayi Olimpia romba döntötte a brazilok házidöntőről szőtt álmát: az asuncióni gárda a fináléba kerülésért vívott párharcban felülmúlta a Gremiót, amely így nem találkozhat a mindent eldöntő két meccsen a Sao Pauló-i illetőségű Sao Caetanóval. Pedig ez lehetett volna a Libertadores-kupa 1960 óta íródó története során az első eset, hogy egy ország adja mindkét finalistát.
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
Zinho gólja kevés volt a továbbjutáshoz
A Gremio egyébként igazán közel állt a sikerhez, de a játékvezető közbeavatkozása mindent megváltoztatott. Történt ugyanis, hogy a Porto Alegrében rendezett visszavágót a hazaiak nyerték meg 1–0-ra – az első félidő utolsó percében Luis Mário szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd a tizenhatos közepére centerezett, ahol Gilberto egy védőt megelőzve a világbajnokságon is látott Tavarelli kapujának jobb alsó sarka felé fejelt, de Zinho még bele tudott piszkálni a labdába, így a paraguayi hálóőrnek esélye sem volt a hárításra–, és mivel az első mérkőzés 3–2-es paraguayi sikert hozott, a torna szabályainak megfelelően a felek egyből nekiláthattak a büntetőpárbajnak.

Libertadores-kupa
Elôdöntô, visszavágó: Gremio (brazil)–Olimpia (paraguayi) 1–0 (Zinho 45), továbbjutott: az Olimpia, 3–3-mal, tizenegyesekkel (5–4)
A döntô (július 24. és 31.) párosítása: Olimpia–Sao Caetano (brazil)
Három–háromnál a gremiós Rodrigo Fabri hibázott, szerencséjére Eduardo Martini a következő körben hárítani tudta Caballero tizenegyesét, és ekkor lépett színre Daniel Gimenez, a találkozó argentin bírája. Ô úgy gondolta, hogy a brazil kapus a lövés pillanata előtt mozdult el, és ezért megismételtette a büntetőt – Cabellero pedig másodszorra nem hibázott! Az érthetetlen ítélet után a hazaiak teljes kispadja rárontott a bíróra, a kisebb csetepaténak csak a rendőrség tudott véget vetni. Ezek után Fernando hiába lőtte be a brazilok következő tizenegyesét, mert Franco is magabiztosan értékesítette a sajátját, a döntőbe lőve ezzel az Olimpiát.
"Ez felháborító, példátlan és érthetetlen – fakadt ki (nem először) a találkozót követően Tite, a Gremio edzője. – Nevetséges, hogy ilyen indokkal pont azt a büntetőt rúgatta újra a játékvezető, hiszen ha konzekvens, akkor az összes tizenegyest megismételtette volna. Mindez egyetlen dolgot bizonyít, mégpedig hogy a vesztünket akarta.” A szakvezető azonban nem csak a kiesés miatt aggódhat, ugyanis egyes források tudni vélik, hogy a klub vezetősége már el is kezdte keresni az utódját…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik