Megcsípték a listavezetőt

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.11. 23:04
Címkék
Összesűrűsödött az élmezőny az országos bajnokságban, a hét végén ugyanis a listavezető Cruzeiro sima vereséget szenvedett a korábbi önmagához még nem hasonlító Sao Caetanótól, miközben a két legnagyobb vetélytárs, a Santos és a Sao Paulo is győzelemmel abszolválta a fordulót.
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
Diego csapnivaló volt, a Santos mégis legyűrte a Paranát, és befogta a Cruzeirót
A Cruzeiro a javuló formában lévő Sao Caetanóhoz látogatott el, amely az új edző, Tite vezetése alatt egy győzelmet és egy döntetlent könyvelhetett el eddig, és most sem ijedt meg a legjobb formában lévő brazil csapattól. A hazaiak már az első percektől kezdve bátran letámadták ellenfelüket, de a helyzeteket rendre elpuskázták, mígnem az első félidő végén Zé Carlos beadását Marcinho a hálóba továbbította. A kései gól adta lendület megmaradt a fordulást követően is, és az 54. percben Serginho már a második Sao Caetano-találatot szerezte. A védő egy szöglet után gyatrán kivágott labdát küldött vissza kapásból a hálóba. A vendégek természetesen megpróbálták menteni a menthetőt, ám az igazság az, hogy a kontrákat immár szabadon vezető Sao Caetano állt közelebb az újabb találathoz – így nem véletlen, hogy Tite mester mosolygott a lefújást követően. "Tudtam, hogy pokolian nehéz kilencven perc vár ránk, viszont éreztem, hogy megcsíphetjük a Cruzeirót. A siker titka abban rejlik, hogy végig nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, és, hogy minden játékosom hitt a győzelemben” – mondta a Sao Caetano szakvezetője.
A Santos Alex két góljának köszönhetően, idegenben fektette két vállra a nem túl acélos Paranát, amely ugyan egyszer még egyenlíteni is tudott, de a vereséget esélye sem volt elkerülni. Emerson Leao csapata ezzel pontszámban beérte a Cruzeirót, ám az egymás elleni eredmények a Belo Horizonte-ieknek kedveznek, akiknek ráadásul egyelőre még a gólkülönbségük is jobb. Lehet, hogy éppen ezért, de Leao mester egyáltalán nem volt elégedett tanítványai produkciójával: "Csapnivalóan játszottunk, Diego pedig egyenesen katasztrofálisan rossz volt. Egy olyan kaliberű játékosnak, mint ő, nem lehet csak a széleken lézengenie, neki keresnie kell a játékot.”
A Sao Paulónál már nem volt ilyen fagyos a légkör a Juventude ellen könnyedén megnyert találkozót követően, igaz, Roberto Rojas edző leginkább Kaká esetleges távozásával foglalkozott. "Ô a csapat legfontosabb pillére, biztos nem segítene rajtunk, ha a bajnokság közepén távozna. Tudom, hogy hatalmas a kísértés Európából, mégis az lenne a legjobb, ha Kaká a pontvadászat végéig itt maradna” – lobbizott egy sort Rojas, de könnyen elképzelhető, hogy túl későn, mert a jelentések szerint Kaká legközelebb már a Milan mezét húzza magára.

Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
25. forduló:
Fluminense–Criciúma 1–1 (Rodolfo 9., ill. Dejair 3.), Sao Caetano–Cruzeiro 2–0 (Marcinho 42., Serginho 54.), Paraná–Santos 1–2 (Renaldo 5., ill. Alex 4., 50.), Sao Paulo–Juventude 3–1 (Carlos Alberto 38., Diego Tardelli 40., 61., ill. Geufer 81.), Paysandu–Goiás 2–2 (Lecheva 13., Sandro 87. – 11-esből, ill. Araújo 45., Gustavo 70.), Ponte Preta–Internacional 1–4 (Gerson 9., ill. Diego 5., Sangaletti 46., Fernando Cardoso 56., Jefferson Feijao 66.), Coritiba–Flamengo 5–0 (Marcelo 25., 56., Tcheco 44. – 11-esből, Edu Sales 68., Roberto Brum 73. – 11-esből), Atlético MG–Corinthians 2–3 (Michel 41., Tucho 47., ill. Rogério 23. – 11-esből, Gil 44., Robert 55.), Bahia– Fortaleza 1–0 (Danilo 69.), Figueirense–Vitória 1–2 (Luiz Fernando 15. – 11-esből, ill. Nene 76., Arivélton 89.), Gremio– Atlético PR 1–1 (Caio 6., ill. Rogério Correa 88.), Vasco–Guarani 0–0
Az élcsoport: 1. Cruzeiro 48 pont (53–33), 2. Santos 48 (48–29), 3. Sao Paulo 46, 4. Internacional 44, 5. Coritiba 42, 6. Atlético MG 39
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik