Portugália: Nehezen nyert a Sporting

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.17. 22:25
Címkék
Győzelemmel kezdte az idényt a szezonnak nagy reményekkel nekivágó Sporting, igaz, Fernando Santos csapata alaposan megizzadt az Académica otthonában.
A Buzsáky Ákost nélkülöző hazai gárda ugyanis kiegyenlített első félidőt követően az 52. percben megszerezte a vezetést (Alvim az elalvó védők gyűrűjében lőtt Ricardo kapujába), és bár negyedóra múlva a mindössze 20 esztendős Lourenco egyenlített (a támadó Elpídio Silvának a lécről viszszapattanó labdáját vágta a hálóba), a győztes találatot csak a ráadás pillanataiban tudta bevinni a Sporting (Tello szögletét követően a hosszú oldalon helyezkedő Beto bombázott a hálóba). "Carew igazán jól jönne a Sportingban – mondta a lefújást követően Santos mester, utalva arra, hogy a klub jelenleg a Valencia norvég válogatottjának igazolásáról tárgyal. – Mindemellett Cristiano Ronaldo utolsó pillanatban történt kiválása sem segített rajtunk, ő egy olyan futballista, aki képes eldönteni a mérkőzéseket, márpedig most pont egy ilyen játékosra lett volna szükségünk az izgalmak elkerülése végett.”A nyitó forduló rangadóját a jövő évi Európa-bajnokságra alaposan megszépülő Bessa-stadionban játszották, amelyben a Boavista látta vendégül a Benficát. A 90 perc során voltaképpen a hazaiak akarata érvényesült, ám hiába játszottak fölényben a "sakkosok”, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani – pedig többször is csak a Benfica kapuját védő Moreira állt szemben a hazai játékosokkal. Ha nem ő hárított, akkor Erwin Sánchez fiai céloztak rosszul. A vendégek még az első játékrész során elpuskázták a legjobb lehetőségüket Zahovic révén. A szlovén játékost egyébként Fehér Miklós váltotta a 76. percben, de a magyar légiós sem tudott sokat hozzátenni a Benfica produkciójához, így maradt a gól nélküli döntetlen.A Benficához kapcsolódó hír, hogy a lisszaboni csapat megegyezett a Cruzeiróval Luisao leigazolásáról, noha az ellentételezés formájáról még nem született megállapodás. A piros-fehérek vagy kölcsönbe szerzik meg a válogatott középhátvédet, vagy átutalnak kétmillió eurót a Belo Horizonte-ieknek, a futballista játékjogának a feléért. A 22 esztendős Luisaót a héten már a portugál fővárosba várják, hogy a tranzakció lebonyolításához szükséges orvosi vizsgálatokat elvégezzék rajta.SuperLiga
1. forduló: Académica–Sporting 1–2 (Alvim 52., ill. Lourenco 67., Beto 92.), Marítimo–Beira Mar 1–0 (Gaúcho 61. – 11-esből), Moreirense–Rio Ave 1–0 (Lito 80.), Nacional–Pacos Ferreira 2–0 (Rossato 3., Serginho 70.), Gil Vicente–Alverca 0–1 (Lima 50.), Boavista–Benfica 0–0, Porto–Braga 2-0 (McCarthy 23., Derlei 82.). A Belenenses–Amadora találkozót elhalasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik