Reklám a Barcelona mezén?

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.17. 20:57
Címkék
Miközben a Frank Rijkaard vezette barcelonai labdarúgók elindultak a sikerek útján  az immár évek óta komolyabb trófeák nélkül vegetáló egyesület most a Festa de LElx-kupán aratott győzelmet , addig a klub vezetője, Joan Laporta bejelentette, elképzelhető, hogy szakítva a tradícióval, a következő idényben lesz reklám a csapat mezén.
"Mintegy harminc céggel kezdtünk megbeszéléseket, mára nagyjából tíz, többségében külföldi szponzor maradt állva az esélyesek között. A legkecsegtetőbb ajánlat négy évre szól, és idényenként tizenkét-tizenötmillió eurót biztosítana a klubnak” – árulta el Laporta, neveket nem említve. Hogy végül kerül-e szponzornév a gránátvörös-kékek mezére, az augusztus 22-i taggyűlésen szavazzák meg bérletesek.Addig is a csapat további megerősítésén dolgoznak a vezetők, bár a legújabb hírek szerint Tiago, akit a Benficától szerettek volna megszerezni a katalánok, az idén biztosan nem költözik a Camp Nouba. A portugál egyletet gardírozó José Antonio Camacho ugyanis annak ellenére, hogy a Bonano, Dani, Riquelme, Alfonso, Andersson, Trashorras, Babangida névsorból három játékost is választhatott volna (és a Benfica további ötmillió euróval gazdagodott volna), Gerardot akarta a fiatal portugál válogatott játékosért cserébe, őt Rijkaard nem hajlandó elengedni. A fent említett futballisták közül egyébként Riquelme okozza a legtöbb fejfájást a Barcának, mert ha rövid időn belül nem tudják megoldani a kölcsönadását, akkor könnyen előfordulhat, hogy hárommillió eurós gázsija ellenére az argentin a következő szezonban a lelátón fog ücsörögni, arról már nem is beszélve, hogy ha most is kevés kérője akad, akkor egyéves pauzát követően még kevesebben jelentkeznek érte. Pillanatnyilag a támadó korábbi egyesülete, a Boca Juniors mutat valódi érdeklődést iránta, viszont a Barcelonánál ragaszkodnak hozzá, hogy Riquelme európai gárdához kerüljön kölcsönbe.Az ország másik óriásánál, a Real Madridnál is akad egy problémás játékos, mégpedig Claude Makelele, aki továbbra sem hajlandó részt venni a csapat edzésein. A francia játékos a múlt hét elején kezdte meg egyéni, szellemi és lelki fáradtsággal magyarázott sztrájkját, amikor kiderült, hogy a Chelsea megvenné, viszont a királyi gárda nem akarja elengedni őt. Csütörtökön a Real klinikáján megvizsgálták a játékost, és miután az orvosok edzésre alkalmasnak találták, a klub vezetősége felszólította a tréningeken való részvételre – a jelek szerint eredménytelenül. A Chelsea-nél persze mossák kezeiket, Trevor Birch, a londoniak általános igazgatója például kijelentette, hogy klubja hivatalosan is visszalépett Makelele szerződtetésétől, azaz nem ők generálják a francia ellenállását. Mindezt azért, mert ha így folytatódik az ügy, nagyon hamar a FIFA illetékeseinek az asztalára kerül egy jelentés, amely igen kínosan érintheti a kékeket.Festa de L'Elx-kupa
Barcelona–Elche 0–0 – 11-esekkel 4–3

Ramón de Carranza-kupa
Döntő: Atlético Madrid–Málaga 0–0 – 11-esekkel 4–2. A 3. helyért: Betis–Cádiz 2–1 (Rivas 57., Tote 81., ill. Oli 11.)

Felkészülési mérkőzések
Real Sociedad–el-Ahli (egyiptomi) 1–1 (Kovacsevics 49., ill. Riad 65.) – 11-esekkel 4–3, Gimnástica–Santander 4–2 (Edu 7., Mora 74. – 11-esből, Sanz 75., David 82., ill. Morán 52., Diego Mateo 79.), Murcia–Almería 0–0, Cornellá–Espanyol 1–2 (Cholo 91., ill. Moisés Hurtado 42., Alex 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik