Szerencsés volt a Cruzeiro

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.18. 21:29
Címkék
Az előző fordulóban elkövetett botlása után ismét sikerült ellépnie az üldözői elől a Cruzeirónak, Wanderley Luxemburgo tanítványai ugyanis könnyedén két vállra fektették a Ponte Pretát, miközben a Santos alulmaradt a Figueirense otthonában, és a Sao Paulo is csak gól nélküli döntetlenre volt jó a Criciúma ellen. A Cruzeirót üldözők tábora mellesleg kibővült az Internacionallal, amely a Bahia elpáholásával pontszámban már be is érte a Sao Paulót.
A listavezető egy hete a Sao Caetano otthonában vérzett el (0–2), de most esélyt sem adott a szintén hazai pályán játszó Ponte Pretának. A Belo Horizente-iek a kolumbiai Aristizábal tizenegyesével szereztek vezetést, és bár a PP nem sokkal később egyenlített, a szünetre mégis a Cruzeiro vonult előnnyel, hála Alex góljának. A fordulást követően aztán szinte csak a vendégek voltak a pályán, Márciónak a félidő derekán szerzett találata után pedig talán le is lehetett volna fújni a mérkőzést, ugyanis érdemben már semmi sem történt. "Néha kell egy kis szerencse is, és most nem a győzelmünkről beszélek, hanem az ellenfelek botlásáról” – fogalmazott Luxemburgo mester, azt követően, hogy a Cruzeiro az országos bajnokság történetében először győzte le idegenben a Ponte Pretát. Az említett ellenfelek közül a Santos voltaképpen nem játszott rosszul, ám a Figueirense játékosai az új edzőnek, az Artur Netót váltó Luiz Carlos Ferreirának mindenáron bizonyítani akartak, a fáradozásaiknak a hajrában eredménye is lett, midőn gyors ellenakció végén Triguinho megszerezte a győztes találatot. Mindeközben a Sao Paulo csak szenvedett a Criciúma ellen, és bizony nemegyszer Rogério Ceni kapusnak köszönhette, hogy a vendégek nem szerezték meg a vezetést, illetve a három pontot. "Sajnos nagyon szétszórtan játszott a csapat, ezért a legfontosabb, hogy a hét folyamán rendet tegyünk a fejekben. Kaká kiválása nem magyarázat arra, hogy gyakorlatilag minden második paszszunkat elrontottuk” – bosszankodott Roberto Rojas, a Sao Paulo edzője.Végül említsük meg, hogy a játéknap programjában egy nem is olyan régen még nagyobb publicitást élvező rangadó is helyet kapott: a Maracana-stadionban a sérült Romáriót nélkülöző Fluminense a Flamengóval találkozott. A brazil pályákon ritkán látható gyatra színvonalú összecsapáson a Fla talált egy gólt, és bezsebelte a három pontot, a Flu ezzel sorrendben a tizedik bajnokiján maradt nyeretlen, csakúgy mint 1996-ban, amikor egy ilyen széria miatt kiesett az élvonalból. Joel Santana csapata mellesleg csak azért nem csúszott vissza az utolsó helyre, mert ott továbbra is egy másik patinás egylet, a Gremio állomásozik, miután kikapott az acélosnak nem igazán nevezhető Goiástól.Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)

26. forduló: Vasco–Vitória 1–0 (Régis 61.), Bahia–Internacional 1–3 (Didi 70., ill. Flávio 8. – 11-esből, Nilmar 39., Edu Silva 63.), Figueirense–Santos 1–0 (Triguinho 86.), Coritiba–Juventude 1–0 (Edu Sales 67.), Atlético MG–Atlético PR 1–2 (Alex Alves 85., ill. Alex Mineiro 29., 35.), Sao Paulo–Criciúma 0–0, Paysandu–Corinthians 2–2 (Aldrovani 20., Júnior Amorim 81., ill. Rogério 44., 84. – az elsőt 11-esből), Sao Caetano–Fortaleza 3–0 (Adhemar 7., Marcinho 62., Warley 78.), Ponte Preta–Cruzeiro 1–3 (Rafael Santos 37., ill. Aristizábal 34. – 11-esből, Alex 44., Márcio 60.), Paraná–Guarani 0–0, Gremio–Goiás 0–1 (Grafite 76.), Fluminense–Flamengo 0–1 (Jean 61.)
Az élcsoport: 1. Cruzeiro 51 pont, 2. Santos 48, 3. Sao Paulo 47 (46–34), 4. Internacional 47 (40–30), 5. Coritiba 45, 6. Sao Caetano 41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik