Rendben indul az idény

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.08.25. 21:59
Címkék
Kezdjük a legfontosabbal: vasárnap este rendkívüli gyűlésen megegyezett egymással az élvonal nyolc szerényebb költségvetésű egyesülete és a teljes másodosztályú mezőny alkotta G-30 nevű tömörülés, illetve a bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogát birtokló Sogecable televíziós társaság, így nincs akadálya annak, hogy a bajnokság az eredetileg kijelölt augusztus 30-i időpontban kezdődjön.
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A Manchestertôl megvett Beckhamet elsô madridi tétmérkôzésén lecserélték
A múlt héten úgy tűnt, hogy csakúgy, mint tavaly Olaszországban, csúszik a bajnoki rajt, mivel a kiscsapatok kevesellték a tévéközvetítésekből nekik járó összeget, jelen esetben kilencmillió euróval kértek többet a Sogecabletól a G-30 tagjai. A mostani megállapodás szerint a televíziós cég a következő három évre szerezte meg a közvetítési jogokat, és minden egyes évadban négymillió euróval többet fizet majd a kicsiknek, akik az idei szezonért 84 milliót kapnak a közös európai valutából, jövőre 88 milliót, a 2005–2006-os próbatétel során pedig 92 milliót.
Mindeközben lejátszották a Szuperkupa első felvonását Palma de Mallorcán, ahol a helyi kupagyőztes minimális előnyt szerzett a bajnoki cím védőjével, a Real Madriddal szemben. A találkozó nem hozott látványos játékot, sőt, a Real időnként kifejezetten gyér teljesítményt nyújtott, úgy tűnt, mintha a rengeteg klasszis mind külön csapatban játszott volna. Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést Figo révén, a portugál Beckham szögletét, illetve Leo Franco kapus rossz kimozdulását követően lőtt a hálóba. A félidő végén azonban Bruggink egyenlített, majd nem sokkal a fordulás után a villámgyors Eto’o már a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet ünnepelhette.
A találkozó mellett a legtöbben – a mindig szupersztárként kezelt David Beckham mellett – Claude Makelelére voltak kíváncsiak, ugyanis az elmúlt napokban az edzések látogatását megtagadó, illetve az eligazolása mellett váltig kitartó középpályást Carlos Quieróz edző benevezte a találkozóra. A francia válogatott játékos ugyan nem került a kezdőcsapatba, viszont a második félidő elején beállhatott a gólpasszán kívül nem sokat mutató Beckham helyére, ami már önmagában szenzációnak számított (sokan attól tartottak, Makelele képes odáig elmenni, hogy az adott pillanatban egyszerűen megtagadja a pályára lépést), viszont a lefújás után tett nyilatkozata a legtöbbeket meglepte, hiszen kijelentette, ő mindig is tisztelte a Real Madridot, és hajlandó a királyi gárdánál maradni. "Félreteszem a saját érdekeimet, mint mindig” – mondta Makelele a spanyol televízió egyenes adásában. Ugyanakkor lehet, hogy már későn gondolta meg magát a renitens játékos, lapinformációk szerint a Real illetékesei 30 millió euróban állapították meg a vételárát, és ha az ügynökeit kikerülve le tudnak ülni a Chelsea-vel tárgyalni, inkább elengedik Makelelét, mintsem hogy elindítsa a fizetésemelési hullámot a keretben.
Végül említsük meg, hogy Kily González, a Valencia játékosa hosszas huzavona után elfogadta a bolognai Julio Cruzt is megkörnyékező Internazionale ajánlatát, és egyik ügynöke, Marcelo Lombilla szerint már csak az választja el a négy évre szóló szerződés aláírásától, hogy megfelel-e az orvosi vizsgálatokon.

Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés
Mallorca–Real Madrid 2–1 (1–1)

Palma de Mallorca, 23 000 néző
V: Pérez Burrull. G: Bruggink (45.), Etoo (47), ill. Figo (18.)

MALLORCA: Leo Franco – Cortés, Nino, Nadal, Poli – Campano (J. Sztankovics, 64.), Marcos, Ibagaza, Toni González (Nagore, 62.) – Bruggink (Perrera, 79.), Eto’o
REAL MADRID: Casillas – Míchel Salgado, Helguera, Pavón (Raúl Bravo, 53.), Roberto Carlos – Beckham (Makelele, 53.), Cambiasso (Guti, 75.), Zidane, Figo – Raúl, Ronaldo
A visszavágót szerdán Madridban játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik