Kahn Jokohamában jubilál

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.12.15. 22:52
Címkék
Alig két és fél évvel a világbajnoki döntőben Brazíliától elszenvedett 2-0-s vereséget követően a német válogatott ismét Jokohamában lép pályára. Az ázsiai túráját megkezdő Nationalelf a házigazda japánokkal találkozik, immár a 2006-os vb-re való felkészülés jegyében.
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Oliver Kahn népszerűsége legalább Japánban töretlen
Az előjelek szerint akárcsak 2002-ben, ezúttal is Oliver Kahn lesz a találkozó egyik főszereplője. Mint ismeretes, a Bayern München kapusa a brazilok elleni fináléban kapitális hibával (kijött róla Rivaldo nem éppen életerős lövése, éppen Ronaldo elé) terelte a győzelem útjára a selecaót. Most mindenképpen javítani szeretne, több okból is: szeretné feledtetni a japánokkal a jokohamai bakit, megpróbálja emlékezetessé tenni a 75. válogatott mérkőzését, valamint a Jens Lehmann-nal való háziversenyében szeretne "pontokat" gyűjteni. Az Arsenalnál manapság a kispadot nyomó Lehmann Kamerun ellen ugyebár hiba nélkül tornázott a kapufák között…
Azonban nem csupán a kapuban lesz változás a Nationalelfben. Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány az UEFA-kupa miatt Japán ellen még nem számíthat a stuttgarti különítményre (Andreas Hinkel, Philipp Lahm, Kevin Kuranyi, Timo Hildebrand), továbbá a zajló angol bajnokságban szereplő Robert Huthra (Chelsea). Emiatt a szakembernek át kell alakítania a védősorát, amelynek két szélén két debütáns (Patrick Owomoyela, Christian Schulz), középen pedig a nem éppen öszszeszokott Christian Wörns, Per Mertesacker kettős szerepel. A másik jelentős módosulás a csatársorban lesz, ahol Gerald Asamoah és Miroslav Klose mellett Lukas Podolski szerepel, aki először kezdhet a válogatottban.

Barátságos mérkőzés
JAPÁN-NÉMETORSZÁG
Jokohama, 12.10 (tv: ZDF, élő)
V: Shield (ausztrál)

Fogadási botrány?

Elképzelhető, hogy az UEFA-kupa után a Bundesliga 2-ben is fogadási botrány nyomaira bukkannak. A német liga (DFL) ugyanis vizsgálatot indított a múlt héten lejátszott Aue-Oberhausen (2-0) mérkőzés ügyében, miután a hazai győzelemre feltűnően sok fogadást kötöttek a német és az osztrák irodáknál. Az eset annyira szembetűnő volt, hogy két órával a kezdés előtt kivették a találkozót a programból. Mint ismert, két hete a Panioniosz-Dinamo Tbiliszi meccs miatt robbant ki hasonló botrány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik