A Bátorfi, Tóth duó revánsa az Eb-döntőért

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2005.01.22. 22:52
Címkék
Az együtt korábban két Eb-aranyat is szerzett Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina duó tagjainak egyesben ugyan a legjobb 16 közé sem sikerült bejutniuk, ám szerencsére párosban kárpótolták magukat: bronzérmet szereztek a Zágrábban zajló horvát nemzetközi bajnokságon.
Pedig nem volt könnyű az út: előbb a nyolcaddöntőben az osztrák-kínai Liu Jia vezérelte Liu Jia, Heine egységet, majd a negyeddöntőben a Boros, Steff horvát-román kooperációt is sikerült legyőzniük. Különösen ez utóbbi siker rendkívül értékes, hiszen az aktuális Eb-címvédő kettős kapitulált Bátorfiékkal szemben, akik ezzel egyszer s mind visszavágtak a 2003-as courmayeuri kontinensbajnokság fináléjában elszenvedett vereségért. Az elődöntő aztán már a végállomást jelentette, a hongkongi Lau Suj-fej, Szong A-szim kettős most túlságosan is nagy falatnak bizonyult, ám az mindenképpen jó hírnek tekinthető, hogy az Európa egyik legjobbjának tartott Bátorfi, Tóth páros idei első versenyén ilyen jól szerepelt.
Egyesben viszont már csak a szemlélői voltak a mieink a végjátéknak: az utolsó, még versenyben lévő magyar, Fazekas Mária a nyolcaddöntőben Jessica Göbellel nézett farkasszemet, s a német válogatott játékos nem sok esélyt hagyott a Statisztika kiválóságának. Göbel sikere egyáltalán nem a véletlen számlájára írható, ugyanis egy fordulóval korábban a románok klaszszisát, Michaela Steffet búcsúztatta, ami ugyebár nem rossz ajánlólevél… Igaz, a Fazekas elleni győzelmét követően a négy közé jutásért lejátszott mérkőzésen a horvátok európai rangelsőjét, az első helyén kiemelt Boros Tamarát már nem tudta megszorítani sem, így a Statisztika légiósa - egyetlen európaiként - bejutott az elődöntőbe, ahol a hongkongi új generáció egyik legjobbja, Tie Ja-na lesz az ellenfele.
A férfiaknál már korábban kiestek a magyarok, így legfeljebb csak szurkolóként követhették az eseményeket, s láthatták, amint egyesben és párosban is testvériesen megosztozik a négy-négy elődöntős helyen Európa és Ázsia.

Menetelnek a magyarok
Nagyszerűen szerepelnek a csapatversenyben a mieink a Tisza-parti városban zajló magyar nemzetközi serdülő-bajnokságon: a fiúknál és a lányoknál is bejutott a magyar A-válogatott a döntőbe - előbbi a franciákat, utóbbi pedig a német B-együttest verte 3:0-ra - míg a lányoknál a C-csapat az elődöntőben kapott ki 3:0-ra a német A-együttestől. ---- I ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik