Két egyezség négy nap alatt

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.01.11. 23:27
Címkék
Mivel kiderült, hogy az Újpest válogatott csatára úgy írta alá a Sopronhoz a nyártól érvényes szerződését, hogy néhány nappal korábban szóban már a lila-fehéreknek is elkötelezte magát, az újpestiek előbb kitették a keretből, majd pedig a soproni együttes megkeresésére igent mondva, megegyeztek a vidéki klubbal, így Feczesin Róbert a tavaszi idényt már a Sopron játékosaként kezdheti el.
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…
Németh Ferenc
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…
Németh Ferenc
Úgy tûnik, Feczesin Róbertre nem csak akkor kell nagyon figyelni, amikor nála a labda, esetében a megállapodások idején sem árt résen lenni…

Nem mindennapos történet, annyi szent: Feczesin Róbertet előbb kirúgták Újpesten, utána meg eladták…

Pedig a lila-fehérek tehetséges támadója szerda reggel még úgy indult el otthonról, hogy a társaival együtt edz majd Mészöly Géza vezetőedző konditermében, ám a csatár már át sem öltözött, pontosabban át sem öltözhetett a foglalkozásra: miközben a többiek rövidnadrágban és pólóban sétálgattak az Arnold Gymben, Feczesin Róbert utcai szerelésben támasztotta a bárpultot, s talán éppen azon tűnődött, hol hibázott.
Merthogy hibázott, ez tény…

Úgy érezte, újpesten nem lehet kezdő

Közben már a folyosón is arról sustorogtak, hogy a játékos a továbbiakban nem edzhet az első kerettel, de fél tíz előtt még senki sem tudott konkrétumokat. Aztán kiderült: Feczesin Róbert újpesti karrierjének a végét az jelentette, hogy a futballista vasárnap szerződést kötött a Sopron együttesével, ami önmagában még nem is lett volna olyan nagy baj, ám négy nappal korábban az újpestiek ajánlatára is igent mondott, amit olyannyira nehezményeztek az Újpest vezetői, hogy úgy döntöttek, a jövőben nem tartanak igényt a csatárra.

"Én is hallottam már róla, hogy a közeljövőben nem számítanak rám Újpesten – mondta Feczesin Róbert még az edzés és a bejelentések előtt. – Nehéz bármit is mondani ezzel kapcsolatban, hiszen olyan egyesülettől válok el, amelynek sokat köszönhetek: itt játszottam az első élvonalbeli meccsemet, és innen lettem válogatott is. De úgy érzem, olyan klubban kell folytatnom a pályafutásom, amelyben több bizonyítási lehetőséget kapok, amelyben rendszeresen pályára lépek. Úgy éreztem, hogy Újpesten én nem leszek kezdő, ezért a váltás mellett döntöttem. Azt terveztem, hogy nyárig a lila-fehéreknél szerepelek, de a jelek szerint másképpen alakulnak a dolgok. Fogalmam sincs, mi lesz velem a közeli napokban, mint ahogy azt sem tudom, hogy velem kapcsolatban mit szeretnének bejelenteni az Újpest vezetői."

Nos, nem kellett sokat várnia Feczesin Róbertnek arra, hogy megtudja: Dányi Szilárd ügyvezető igazgató hívó szavára a játékosok és az edzők elvonultak egy különterembe, s a szobabiciklik között a klub elöljárója hivatalosan is bejelentette, szerdától az Újpest FC nem számít Feczesin Róbert szolgálataira. A bezárt ajtók mögül semmi sem szűrődött ki, ám Feczesin Róbert távozása mindent elárult: a kétszeres válogatott játékos a szemét törölgetve futott ki a teremből, s ekkor már nyilatkozni sem akart. ---- "A futballista július elsejétől érvényes szerződést kötött a Sopronnal – mondta Dányi Szilárd. – Ezzel nincs probléma, hiszen a velünk kötött megállapodása a nyáron lejár, tehát nyugodtan tárgyalhatott más klubokkal is az esetleges átigazolásáról. A mi problémánk az, hogy a játékos nem volt velünk korrekt, hiszen előbb szóban megegyeztünk, ám néhány nappal később aláírt a soproniakhoz. Ilyen körülmények között az első csapatban nem számítunk Feczesin Róbert játékára. Természetesen a szerződésben foglaltakat a továbbiakban is teljesítjük."

A döntés különösen Mészöly Géza vezetőedzőnek esett roszszul, hiszen a szakember két évvel ezelőtt bizalmat szavazott a fiatal labdarúgónak.

"Feczesin Róbertet nagyon kedvelem, sokszor kiálltam mellette – foglalta össze az elmúlt időszakot a szakember. – Az utóbbi hónapokban azonban néha úgy éreztem, a fejében valami nincs rendben, nem voltam elégedett a harci szellemével sem, úgy tűnt, az egyéni érdekeit előbbre helyezte a csapaténál, pedig azt hiszem, én mindent megtettem azért, hogy sikeresek legyünk – együtt. Annak viszont örülök, hogy Francois Laureyssen sportigazgató megnyugtatott minket, a maguk lehetőségei szerint igyekeznek megerősíteni a csapatot."

A beszélgetésen jelen volt Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa is, akiről azt már a nyáron megtanulhattuk – Simek Péter és Farkas Balázs is tudna erről mesélni –, hogy bizony nem sokat pátyolgatja-babusgatja a labdarúgókat, aki a Megyeri úton nem áll be a sorba, azt nem tartóztatja.

"Ha valaki elvágyódik, akkor azt el kell engedni – nyilatkozta Kovács Péter. – Azt viszont személyes sértésnek veszem, ha nem őszinte hozzánk, és sajnos most ez történt. Hangsúlyozom, hogy Feczesin Róbert nem azért akart elmenni tőlünk, mert az anyagiakban nem tudtunk megállapodni, hiszen szóban megegyeztünk a közös folytatásról. Sportszakmai vagy erkölcsi aggályai lehettek velünk szemben, ezért döntött a Sopron mellett. A továbbiakban sem leszünk toleránsak azokkal, akik erkölcsi vétséget követnek el a klubbal szemben. Feczesin Róbertnek mi nem akarunk rosszat, ha a Sopron jelentkezik érte, akkor viheti a csatárt, már ha meg tudunk egyezni."

Gyorsan jött az új ajánlat

Sokat nem kellett várni, hogy a soproni hívás megérkezzék, hiszen Kovács Péter nem sokkal fél egy után bejelentette, jelentkezett nála Vízer László Máriusz, akivel gyorsan sikerült megegyeznie, így némi pénz ellenében az Újpest eladta a Sopronnak Feczesin Róbertet. A soproniak közleményéből kiderül: a futballista 2010-ig lesz a klub labdarúgója, és az ezzel kapcsolatos szerződéseket csütörtökön írják alá. A játékos ezt követően edzésre jelentkezik új egyesületénél. Feczesin Róbert útja rögös volt Sopronig, nagyon nehezen ért oda… ---- Feczesin Róbert néhány nap alatt többször hibázott, mint egy átlagos bajnoki mérkőzésen: becsapta az Újpest teljes vezetőségét, a szakmai stábot és a játékostársait is. Egy igazi profit nemcsak az különbözteti meg az amatőröktől, hogy bárhonnan a kapuba talál, hanem az is, hogy a tetteiért vállalja a felelősséget, hogy oda mer állni a kenyéradói elé, és megmondja nekik, köszöni szépen, elég volt, ő bizony másik klubhoz akar szerződni. Nem titkolja el, hogy csábítják, hanem leül és tájékoztatja a főnökeit. Ha Feczesin Róbert így tett volna, akkor még mindig az Újpest játékosa lenne, és a bajnoki címért küzd(het)ene, nem pedig a biztos benntmaradásért, nyártól pedig mehetne Sopronba.

Igazi profiként…

Kecskés István

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik