A sztárnak kellett Simek Péter

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.01.13. 00:58
Címkék
Simek Péter hivatalosan is bemutatkozott Temesvárott, és nyugodtan kijelenthetjük: a kilencszeres válogatott középpályást igazi sztárként kezelik. A magyar futballistát és hat társát egyszerre mutatták be a sajtó képviselőinek, és a sajtókonferenciára bejutó néhány szurkolónak. Amikor Simek Péter került sorra, és megkapta a Politehnica Timisoara mezét, vastaps zúgott a teremben.
Az FC Fehérvártól 400 ezer euróért (100 millió forint) igazolt futballistának természetesen jólesett ez a fogadtatás, no meg az is, hogy a tárgyalások alatt végig érezte, a Politehnica vezetőinek fontos, hogy megszerezzék. "Minden megbeszélésen éreztem, hogy nagyon szeretnének szerződtetni a temesváriak – mondta Simek Péter. – A klub vezetőedzője, Gheorghe Hagi is jelezte, hogy szüksége van rám, beleférek az elképzeléseibe. Szeretnék nagyon jól szerepelni az együttessel, jó lenne, ha a negyedik helyről fölfelé vezetne az utunk, és sok szurkoló jönne ki a mérkőzéseinkre. Nem tagadom, anyagilag is megérte ide szerződnöm, de ez érthető, hiszen a jó ajánlat kellett a klubváltáshoz. Természetesen az elkövetkező időszakban mindent megteszek majd a klub sikeréért, ám nem tagadom, idővel majd szeretnék továbbállni, mondjuk két és fél év múlva egy nyugat-európai bajnokságba."

Nem csak Simek Pétert fogadták sztárként a temesváriak, a magyar válogatott futballistával együtt mutatták be Alin Stoicát, aki korábban a belga Anderlecht és Bruges futballistája volt, és szerepelt a román válogatottban is. Rá is – csakúgy, mint Simekre – nagy szüksége van az együttesnek, amely jelenleg hat ponttal van lemaradva az első helyezett Steauától, s a negyedik helyen áll.
A sajtótájékoztatóra ugyan nem jött el Gheorghe Hagi, a Politehnica vezetőedzője, de az egykori világsztár futballista az együttes délutáni edzése után azért nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

"Természetesen fontos szerepet szánok csapatomban Simek Péternek – mondta a szakvezető. – Több felvételt is láttam róla, amelyek meggyőztek, hogy nagy segítségünkre lehet céljaink elérésében. Természetesen neki sincs bérelt helye az együttesben, meg kell küzdenie azért, hogy kezdőként pályára léphessen, de nem igazoltuk volna, ha nem hinnénk benne, hogy helyet követel magának a csapatban. Nagy céljaink vannak, és minden erőt megmozgatunk azért, hogy elérjük őket."

Sokan furcsállták Simek Péter klubválasztását, ám el kell oszlatnunk a kételyeket: a játékos jelentős klubba került. Adalékként talán elegendő annyi, hogy a 33 ezres stadionban kizárólag támlás ülőhelyek vannak, és rendszeresen játszanak telt házas mérkőzéseket. Simek Péter régi ismerőssel is összefuthatott, hiszen a Politehnica játékosa Florin Batranu, aki korábban a Honvédban játszott. A körülményekkel és a klubbal kapcsolatban Simek Péter is csak jókat mondott, mint ahogy attól sem tart, hogy a román szurkolók, magyar volta miatt kikezdik.

"A futballpályán nem az számít, ki hol született, honnan származik – vélekedett Simek Péter. – Egyelőre az a legnagyobb problémám, hogy nehezen tudok szót érteni a csapattársakkal, ám ha az első mérkőzéseken jól teljesítek, és sikerül gólt lőnöm, akkor bizonyára már senkit nem érdekel, honnan jöttem és hol születtem. A szurkolóknak és nekem is kizárólag az a fontos, hogy a Temesvár eredményes legyen, és minél előrébb végezzen a bajnokságban."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik