A csapat eredményeit tartja a legfontosabbnak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.01.30. 01:54
Címkék
Jól sikerült Tisza Tibor újpesti bemutatkozása: a Diósgyőrből igazolt utánpótlás-válogatott labdarúgó előbb a Kaposvölgyének lőtt három gólt, majd a szlovák Artmedia ellen 25 méterről talált a jobb felső sarokba. Nem csoda, hogy a 21 éves játékost már éltette is a lila-fehér publikum, ilyen gyorsan talán még senkinek sem foglalták dalba a nevét a Megyeri úton.
Pedig Tisza Tibor még nem elégedett a teljesítményével, mint mondja, lesz ő ennél még sokkal jobb is. A támadó az ősszel 14 mérkőzésen öt gólt szerzett, az élvonalban pedig eddig összesen 42 bajnokin lépett pályára, és tizenötször volt eredményes. A télen több együttes is szerette volna megszerezni, ám végül úgy döntött, az éllovas Újpesthez szerződik.

– Sikerült már beilleszkednie új csapatába?
– Egyelőre tart az átállás – fogalmazott a játékos. – Jól érzem magam új csapatomnál, de kicsit még alkalmazkodnom kell az újpesti körülményekhez. Az albérletemet már megtaláltam, de az még szokatlan, hogy valóban ideális körülmények között készülhetek. Szerencsére Sándor Györgyöt, Vaskó Tamást és Vanczák Vilmost korábbról már ismertem, hiszen játszottunk együtt az utánpótlás-válogatottban. Úgy érzem, a csapattársak kedvelnek, de ahhoz, hogy igazán be is fogadjanak, jól kell játszanom.
– A teljesítményével eddig nem volt gond, hiszen három meccsen négy gólt szerzett. Ilyen bemutatkozásra számított?
– Eddig nem volt semmi problémám a játékkal, de még sok mindenben fejlődnöm kell. Szerencsém van, hiszen jól megy a csapatnak, ezért az én dolgom is sokkal könnyebb. A saját teljesítményemmel azonban még korántsem vagyok elégedett, szoknom kell az új társakat, az új taktikát.

– Mire gondol pontosan, miben kell még fejlődnie?
– A csapatjátékba még nem illeszkedtem be tökéletesen, emiatt van némi hiányérzetem. Labda nélkül nem mozgok eleget, ezen a téren például mindenképpen fejlődnöm kell. De nem vagyok türelmetlen, hiszen van még idő a tavaszi rajtig, és az előttünk álló mérkőzéseken még tudjuk csiszolni a taktikát. Úgy érzem, az első bajnoki mecscsen már nem lesz semmi gond.
– Sokaknak meglepetés volt a játékában, hogy távoli lövésekkel is kísérletezik…
– Próbálkoztam én ezzel már korábban is, ám kevésszer voltam sikeres, most azonban többször is bejött. Talán az egyik erényem éppen az, hogy távolról is merek lőni, igyekszem minden helyzetben feltalálni magam. Persze nemcsak a tizenhatoson kívülről akarok veszélyes lenni a kapura, hanem közelebbről is. Diósgyőrben nem volt sok lehetőségem a gólszerzésre, Újpesten viszont minden bizonnyal többször helyzetbe kerülök majd, így remélhetőleg sokszor leszek eredményes.
– Újpesten jó futballisták között szerepelhet. Mit gondol, ez segítheti abban, hogy minél több gólt szerezzen az elkövetkező időszakban?
– Kovács Zoltánnal, Tóth Norberttel és Rajczi Péterrel nagyon jó együtt játszani, számomra öröm, hogy velük együtt szerepelhetek. Fontos, hogy összeszokjunk és segítsük egymást, mert nem az a lényeg, melyikünk szerez gólt, hanem az, hogy az Újpest eredményes legyen, s minél jobban szerepeljen a csapat.

Új szerepben a csatár

Tisza Tibor az ősszel a Diósgyőr színeiben – Horváth Ferenc párjaként – klasszikus ékként igyekezett eredményes lenni. Az Újpest azonban más rendszerben játszik, hiszen a négy védő előtt két védekező, valamint három támadó középpályás és egy csatár szerepel, s ebben a szisztémában kell megtalálni a fiatal játékos helyét. Tisza Tibor az eddigi mérkőzéseken Rajczi Péter mögött kapott helyet, a három támadó középpályás között, középen. Ez azt jelenti, hogy némileg hátrébbról indulhat, de ha a helyzet úgy kívánja, helyet cserélhet Rajczi Péterrel vagy a jobb oldalon játszó Kovács Zoltánnal. Természetesen a védekezésből is ki kell vennie a részét, így sokkal összetettebb a feladata, mint volt korábban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik