Pénzben mért alku

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 01:01
Címkék

Edzés, tárgyalás, edzés – ez a székesfehérvári játékosok napi programja, de úgy tűnik, hamarosan véget érnek a két tréning közötti megbeszélések. A labdarúgók kedden kezdtek el egyeztetni Mezey György sportigazgatóval és Bérczy Balázs ügyvezető igazgatóval arról, miképp lehetne lezárni a múltat – vagyis eltüntetni az elmúlt hónapokban felhalmozott tartozást –, és hogyan lehetne közösen együtt dolgozni a jövőben.

A tárgyalások eredményesnek nevezhetők, hiszen a meghatározó játékosok közül Farkas Balázzsal mindenben megállapodtak szerdán (ahogy a labdarúgó fogalmazott, szóbeli szerződést kötöttek), így ő még évekig a piros-kékek futballistája marad. Az FC Fehérvár vezetőinek célja a tartozások rendezése mellett az is, hogy a meghatározó labdarúgókat a következő esztendőkre is a klubhoz kössék, éppen ezért többüknek hosszú távú szerződést ajánlanak. Közel állnak a megegyezéshez Simek Péterrel és Sitku Illéssel is.

Egységes vélemény, hogy a klub képviselőinek és a labdarúgóknak is kompromisszumra kell törekedniük. Több játékosnak szerepel a megállapodásában az úgynevezett aláíráspénz, amit azért kap a futballista, hogy az adott egyesülethez szerződjön. Állítólag ebből kellene engedniük a futballistáknak, akiknek nagy része hajlik is erre, és cserébe a főtulajdonos, Garancsi István is engedékenyebb lesz az egyéb tartozások elismerésénél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik