Hamilton atlétika-rajongó – Alonso csak az atlétikát nem nézi

Vágólapra másolva!
2008.08.10. 22:13
Nagy szerencséjük a Formula–1 pilótáinak, hogy három hétig szünetel a világbajnoki pontverseny. Így ugyanis zavartalanul követhetik az ötkarikás játékok eseményeit. Persze nem mindenki ugyanazért a sportért rajong, de az atlétika általában népszerű a versenyzők körében – mindenekelőtt a 100 méteres síkfutás. Hát igen, ott is sok a gyors ember.
Alonso Nadal nagy szurkolója, s olykor még ő is ütőt ragad
Fotó: Imago (archív)
Alonso Nadal nagy szurkolója, s olykor még ő is ütőt ragad
Alonso Nadal nagy szurkolója, s olykor még ő is ütőt ragad
Fotó: Imago (archív)
Alonso Nadal nagy szurkolója, s olykor még ő is ütőt ragad
Augusztus 8. óta az egész világ Pekingre figyel – nincsenek ezzel másként a Formula–1 pilótái sem, akik közül mindenkinek megvan a maga kedvenc sportága.

A brit Lewis Hamilton például él-hal az atlétikáért. „Azt az megalkuvás nélküli elkötelezettséget, ami az atlétákat egész pályafutásuk során jellemzi, és azt, hogy a sikerek érdekében mindent feláldoznak, példamutatónak találom, és nincs rá szó, mennyire tisztelem őket ezért” – áradozott a McLaren fiatal versenyzője.

Az atlétikán belül a gerelyhajítás és – szakmai ártalomként – a 100 méteres síkfutás, a világ leggyorsabb embereinek a versenye érdekli leginkább.

„Hihetetlenül gyorsak! Egyszer magam is kipróbáltam ezt a számot, de azok a srácok ott az olimpián már tíz méterrel előttem járnának, mikor még föl se egyenesednék. Olyan lassú vagyok!” – mesélt sprint-élményeiről Hamilton.

Csapattársa, a finn Heikki Kovalainen szintén az atlétikai számok lelkes követője, és mindenek előtt honfitársainak szurkol. A legutóbbi monte-carlói grand prix-n azonban az orosz Jelena Iszinbajeva világcsúcsa nyűgözte le női rúdugrásban, aminek a helyszínen lehetett részese.

A BMW Sauber versenyzője, a német Nick Heidfeld számára is mindig különleges esemény az olimpia, olyannyira, hogy ő maga is szívesen indulna ötkarikás játékokon. Persze jól tudja, erre csak akkor lenne esélye, ha szögre akasztaná sisakját, és olyan sportot választana, amelyet viszonylag idős fejjel is el lehet kezdeni – mindezt azonban csupán az olimpiai atmoszféra, és nem a nagy eredmények kedvéért.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso csak azokat az eseményeket követi majd, ahol a spanyolok jó eséllyel indulnak az éremért. Így például Rafael Nadal küzdelmeit biztosan figyelemmel kíséri a teniszversenyek során. Az atlétika azonban nem érdekli.

Nem úgy Nico Rosberget! A német színekben versenyző pilótát szintén lenyűgözi a 100 méteresek emberfeletti vágtája, Rosberg azonban, saját bevallása szerint inkább hosszútávfutásban jeleskedik.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen a tőle megszokott szűkszavúsággal nyilatkozott az olimpiáról: „Jó lesz nézni az összes sportágat – azt hiszem, a BMX-verseny különösen érdekes lesz.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik