Az UEFA nem akar fizetési sapkát bevezetni

Vágólapra másolva!
2006.09.29. 20:02
Címkék
Sem az Európai Uniónak, sem az európai labdarúgás vezető szervezeteinek nem áll szándékában bevezetni a fizetési sapkát – jelentette ki Lars-Christer Olsson, az UEFA ügyvezető igazgatója.
"A fizetési sapka egyszerűen nem működne, és nem is állt szándékunkban soha, hogy bevezetjük" – jelentette ki a Reutersnek Olsson, miután az európai szövetség döntéshozói megbeszéléseket folytattak az EU jogászaival.

A futballisták bérének maximálásáról szóló spekulációk azóta voltak napirenden, miután áprilisban kiadtak egy tanulmányt az Unió sportjáról.

A dokumentum szerzői ajánlásokat is megfogalmaztak azzal kapcsolatban, hogyan kellene szabályozni a sportot a 25 tagországot számláló közösségben. Ezek közé tartozott az is, hogy a fizetéseket a topligákban korlátozni kellene.

Lars-Christer Olsson szerint még ebben az évben kiadnak egy új riportot, amelyben "finomítanak" majd az ajánlásokon. Valószínűleg maximum bérköltséget javasolnak majd a kluboknak.

"Félreértésről van szó, nem akartuk megmondani, hogy egy játékos mondjuk iksz összeget kaphat, többet nem – tette hozzá az UEFA-igazgató. – Azt azonban állítjuk: igény van rá, hogy az összbevételhez képest meghatározzunk egy összeget. A kiadások legyenek meghatározóak, hogy a klubok ne halmozzanak fel adósságokat."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik