Franciaország: Cacapa megkapta az állampolgárságot

Vágólapra másolva!
2006.10.05. 19:23
Címkék
Megkapta a francia állampolgárságot Claudio Cacapa (képünkön), az Olympique Lyon brazil labdarúgója. "Nagyon elégedett vagyok, hiszen így már a fiam is kettős állampolgár" - nyilatkozta a brazil nemzeti tizenegyben öt alkalommal szereplő védő.

A 184 centiméter magas, 77 kilogrammos védő 1976. május 29-én Lavras (Brazília) látta meg a napvilágot. Profi pályafutását az Atlético Mineiro színeiben kezdte meg, ahol az első két szezonban még a kiegészítőemberek közé sorolták - előbb hat, majd tizenöt alkalommal léphetett pályára -, ám azt követően alapember lett, másfél idényen keresztül.

Hat évvel ezelőtt úgy gondolta: eljött a légióskodás ideje és 2000-ben Lyonba költözött. Bemutatkozására 2001. február 17-én a Toulouse elleni 1-1-s döntetlennel végződött találkozón került sor.

Az első két idény az ismerkedéssel telt - micsoda véletlen, előbb hat, illetve a rákövetkező szezonban tizenöt találkozón bizonyíthatott -, majd stabil játékossá nőtte ki magát az legutóbbi öt bajnokságot megnyerő lyoni gárdában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik