Megható sorokkal köszöntek el Andrés Iniestától – üzent a Real Madrid is

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 18:21
Andrés Iniesta elköszönt a futballtól – most pedig tőle is sokan búcsúznak (Fotó: Getty Images)
Korábbi csapattársak, barátok, régi ellenfelek is elbúcsúztak a közösségi médián keresztül Andrés Iniestától, aki kedden jelentette be hivatalosan, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól. A legendás középpályásnak megható sorokkal üzent például a Real Madrid, de Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sánchez is. Mostani összeállításunkban a búcsúüzenetek közül válogattunk.

Az FC Barcelona jelenlegi védője, Ronald Araújo gyermekkori képet posztolt a közösségi oldalára Iniestáról:

Neymar sem feledkezett meg korábbi csapattársáról: „Megtiszteltetés volt veled játszani, sok örömteli napban volt részünk. Minden jót kívánok neked az elkövetkezőkhöz, barátom” – írta.

David Villa is tolmácsolta jókívánságait: „Gratulálok a csodálatos pályafutásodhoz, testvérem. Megtiszteltetés volt megosztani veled néhányat ezekből a pillanatokból Spanyolországban, a Barcelonában és a Vissel Kobéban. A legjobbakat kívánom életed új szakaszában!”

A Real Madrid is megható sorokkal köszönt el a legendás középpályástól: „Reagálva Andrés Iniesta bejelentésére, miszerint visszavonul a profi labdarúgástól, a Real Madrid CF., a klub elnöke és az igazgatótanács szeretné kifejezni elismerését, csodálatát és szeretetét a spanyol labdarúgás és a világfutball egyik legnagyobb legendája felé. Andrés Iniesta a karrierje során megnyert számos trófeán túl futballján és értékein keresztül gazdagította a sportágat. Ikonikus gólja a 2010-es világbajnokság döntőjében örökké él a spanyol szurkolók emlékeiben. A Real Madrid szeretné neki és a családjának a legjobbakat kívánni életük új szakaszára” – olvasható a klub honlapján.

A Barcelona városi riválisa, az Espanyol is üzent a visszavonuló játékosnak: „Egy gesztus, amit sohasem felejtünk el. Gratulálunk a pályafutásodhoz és sok siker kívánunk mindenhez, ami ezután következik.”

Iniesta korábbi barcelonás csapattársa, a Como jelenlegi vezetőedzője, Cesc Fabregas sem maradt adós a búcsúzással: „Gratulálok a csodálatos karrieredhez, megtiszteltetés, hogy ezt a sok évet az oldaladon oszthattam meg. Minden jót kívánok az új életedben!”

Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sánchez egyebek mellett a spanyol futball igazi legendájának nevezte Iniestát, s emlékeztetett a játékos talán legemlékezetesebb góljára, amelyet 2010-ben Hollandia ellen szerzett, s melynek köszönhetően a spanyol válogatott története során először világbajnok lett.

Ronaldinho egy közös emlékképet elevenített fel a közösségi oldalán, és kiemelte pályán mutatott eleganciáját. „Megtiszteltetés volt veled játszani. Remélem hamarosan látjuk egymást, testvérem.”

A korábbi csapattárs és jó barát, Xavi is megható sorokkal üzent Iniestának: „A spanyol labdarúgás valaha volt legnagyobb tehetsége. Köszönök mindent, amit a futballnak adtál, barátom. Megtiszteltetés, hogy ilyen sokáig együtt játszhattam veled. Felülmúlhatatlan ember!”

A La Liga hivatalos közösségi oldala is legendaként írt a búcsúzó klasszisról:

Az NBA-t is megjáró spanyol kosárlabda-legenda, Pau Gasol pedig ezt üzente: „Kitörölhetetlen nyomot hagytál mindnyájunkban, s nemcsak a tehetséged miatt, hanem azért is, aki vagy. Mindig is alázatos és tiszteletteljes voltál. A legjobbakat kívánom életed új szakaszához, barátom!”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik