FIFA: Blatter támadja a nagy klubokat

Vágólapra másolva!
2006.11.27. 11:47
Címkék
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke azzal vádolta a felduzzasztott kerettel rendelkező gazdag futballklubokat, hogy túl sok játékost vásárolnak, ezzel pedig megfosztják a kisebb csapatokat attól, hogy versenyképesek lehessenek.
Blatter igazságosabb futballt akar
Blatter igazságosabb futballt akar
Blatter igazságosabb futballt akar
Blatter igazságosabb futballt akar

„A játékosok egyfajta forgalmi dugója alakult ki Európában” – kezdte beszédét az elnök egy konferencián Dubaiban, ahol a világ elitklubjainak vezetői találkoztak.

„A nagy klubok, szinte korlátlan pénzügyi hátterükkel megengedhetik maguknak, hogy újabb és újabb játékosokat, a világ legjobb játékosait vásárolják meg.”

„Huszonöt, nem ritkán harminc focista is van a keretükben, hiába csak tizenegy léphet páylára. Tizenegy játékos! A többiek mit csinálnak addig? Várnak? Egyenesbe hozzák magukat?” – fakadt ki Blatter.

„Nincs más, piacra dobják őket, mert nem tudnak játszani, szinte egyikünk sem tud játszani. Európában már vannak olyan klubok, melyek egyszerűen nem tudják felvenni a kesztyűt, és labdába se tudnak rúgni ebben a versenyben”.

„Ha nincs meg ez a versenyszellem, ha hiányzik egy fajta egyenlőség, akkor valami nagyon nem stimmel ebben a sportban, sokunk kedvenc sportjában. Éppen ezért valamit tennünk kell, hogy megállítsuk ezt a folyamatot” – zárta le nyilatkozatát a szervezet első embere.

A svájci szakember ugyan nem utalt konkrét klubra, de az olyan nagy kerettel rendelkező csapatok, mint a Manchester United vagy az Arsenal képviselői már kijelentették, hogy nekik igen is szükségük van ezekre a játékosokra, hiszen így folyamatosan cserélhetnek és frissíthetnek, hogy meg tudjanak felelni a bajnokság támasztotta kemény követelményeknek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik