FIFA: megúszta a jegyértékesítési botrányt az alelnök

Vágólapra másolva!
2006.12.06. 17:59
Címkék
Megúszta a fegyelmi felelősségre vonást a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnöke, Jack Warner (képünkön), akit azzal vádoltak meg, hogy a nyári világbajnokság idején nagy tételben vásárolt fel belépőjegyeket, amelyeket értékesített. A FIFA végrehajtó-bizottsága kifejezte ellenérzéseit, de bejelentette: további fegyelmi intézkedések nem várhatók.

"A bizottság kinyilvánította rosszallását… figyelembe véve, hogy Warner úrnak sokkal óvatosabbnak és körültekintőbbnek kellett volna lennie" – jelentette be a szervezet svájci főhadiszállásán megtartott sajtótájékoztatón Joseph Blatter elnök.

"Ez minden, amit az üggyel kapcsolatban el kell mondanunk, és úgy véljük, a témát ezzel lezártuk" – tette hozzá.

Blatter közölte: az elnökség a fegyelmi bizottság beszámolójának ismeretében hozta meg döntését. A vizsgálatot végző testület vezetője, Marcel Mathier elmondta: nem volt konkrét bizonyíték arra, hogy megtörtént az, amivel Warnert megvádolták.

A gyanú szerint a vb-belépőket a fia, Daryan Warner vásárolta fel Jack Warner korábbi utazási ügynökségén, a Simpaul nevű társaságon keresztül. Összesen 180 jegyről volt szó.

Warner, aki a CONCACAF-zóna elnöke, tagadta, hogy bármi rosszat elkövetett volna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik