Ki lesz a világ legjobbja?

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2006.12.17. 01:41
Címkék
Japánban a labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi, utolsó napján a bronzmeccsen a mexikói América és az egyiptomi el-Ahli csap össze, míg a döntőt a papírforma szerint a brazil Internacional és a spanyol Barcelona vívja egymással a jokohamai International Stadiumban. A döntő esélyese a katalán gárda, amely az elődöntőben sima 4-0-s győzelmet aratott az América ellen. A spanyolok részéről ennek ellenére mindenki szerényen nyilatkozott. Frank Rijkaard azt mondta: „Nem hiszem, hogy a csapatban bárki is könnyű meccsre számítana, tudjuk, hogy mennyire erős ellenféllel kerültünk szembe, és nagyon jól kell játszanunk, ha le akarjuk győzni az Internacionalt. Felesleges esélyesről beszélni, bármi megtörténhet.”
A katalán csapat brazil vezére, Ronaldinho szép emlékeket őriz a meccs helyszínéről, hiszen Jokohamában játszották a 2002-es világbajnokság döntőjét, ahol a brazil válogatott 2–0-ra győzött a németek ellen (a négy évvel ezelőtti csapatnak barcelonai részről Edmílson és Belletti is tagja volt). A brazil labdazsonglőr szerint, ha a BL, a spanyol bajnoki és a spanyol Szuperkupa-győzelem után a klubvilágbajnokság trófeáját is sikerülne hazavinniük, az igazi sporttörténelmi tett lenne. Ronaldinho azt is hozzátette: nem becsüli le az ellenfelet, mert tudja, hogy erős játékoskerete van.

Deco szerint lényegtelen, hogy mindenki őket tartja esélyesnek, mivel a találgatásoknak nem lesz hatásuk a meccsre.

Érdekesség, hogy Raúl Bravo, a Real Madrid védője is megszólalt a Barcával kapcsolatban, bár szavai nem voltak túl hízelgőek: „Nagyon remélem, hogy a Barcelona elveszíti a döntőt, rajtuk kívül bárkit szívesen látnék győztesként.”

Az Internacional a Barcával ellentétben kissé halványabb játékkal jutott tovább az elődöntőből, ahol az egyiptomi el-Ahlit, Hidegkuti Nándor egykori sikercsapatát győzte le 2–1-re. Az Internacional edzőjét, Abel Bragát ugyanakkor eddig nem nyűgözte le a spanyolok BL-ben nyújtott őszi teljesítménye, és nyilatkozatában arra is kitért, hogy „a Barcelonának nem lesz annyira könnyű dolga ellenünk, mint az América ellen. Elismerem azt a tényt, hogy vannak tehetséges játékosai, de nyugodtan fogok aludni a mérkőzést megelőző éjszakán.”

A brazil csapatból többen is úgy nyilatkoztak, hogy az lehet a siker kulcsa, ha nem hagynak elég helyet Ronaldinhónak és nem állnak be védekezni, hanem továbbra is támadófocit játszanak.

Ha az Internacional győz, akkor tovább folytatódhat a brazil klubok sorozata, mivel az eddigi két kiírást a Corinthians és a Sao Paulo révén a latin-amerikai országból érkező csapat nyerte meg. A mérkőzést a guatemalai Carlos Batres vezeti.

A dél-koreai Dzseonbuk Motors lett az ötödik helyezett a klub-világbajnokságon, miután a helyosztón 3–0-ra legyőzte az új-zélandi Auckland Cityt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik