Gróf hosszabbított a Hiberniansnál

Vágólapra másolva!
2007.01.30. 15:59
Címkék
A Hiberniansnál ma jelentették be, hogy Gróf Dávid a gárda U19-es válogatott magyar kapusa szerződést hosszabbított, így három évre, 2010-ig maradhat a skót klubnál.
Grófot nagy becsben tartják Skóciában
Grófot nagy becsben tartják Skóciában
Grófot nagy becsben tartják Skóciában
Grófot nagy becsben tartják Skóciában

Gróf a nyáron igazolt a Hiberniansba a Vasas utánpótláscsapatából, előtte a Góliát-McDonalds FC-nél nevelkedett. Az edinburghi egyesületnél rögtön megismerték a nevét a Hibernians U19-es csapatánál nyújtott parádés telejesítménye apropóján. A Hearts ellen egyenesen a mérkőzés hősének titulálták Skóciában. A tartalékcsapatnál is védett a múlt hónapban, a Motherwell elleni 1-0-ra megnyert találkozón.

John Collins, a Hibernians vezetőedzője rajta tartja a szemét a magyar kapuson és nagyon bíztatóan nyilatkozott a fiatal kapustehetségről:

„Dávid nagy darab srác, mégis nagyon mozgékony és mindannyiunkra jó benyomást tett az U19-esek csapatában, a Hearts elleni győzelem során nyújtott produkciójával. Minden fiatal számára komoly terhet ró a külföldre való igazolás. Különösen így van ez egy 17 éves fiú esetében. Dávid viszont remekül belilleszkedett itt Skóciában, és mindenképpen óriási jövő állhat előtte a klubnál. Boldogok vagyunk, hogy a Hiberniansnál szeretne a játékos továbbfejlődni.

Bízzunk benne, hogy Gróf egy-két éven belül az első csapatba is beverekszi magát, ahol jelenleg azonban a nála tizenöt évvel idősebb lengyel Markowski őrzi az edinburghiak hálóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik