Hollandia: Van Basten kijelölte válogatott keretét

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 14:36
Címkék
Kijelölte az Oroszország ellen készülő válogatott keretét Marco van Basten, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Marco van Basten
Marco van Basten
Marco van Basten
Marco van Basten

A szakember végleg lemondott Ruud van Nistelrooyról, aki - Mark van Bommellel együtt - sorozatosan lemondja a válogatottságot a 2006-os világbajnokság óta.
"Ruud többször is lemondta a szereplést, így már én sem számítok rá" - mondta Van Basten.

Van Nistelrooy mellett Arjen Robbenre és Robin van Persie-re sem számíthat a kapitány: a Chelsea és az Arsenal játékosa is sérüléssel bajlódik.

Bár nincs jó formában, meghívót kapott Klaas-Jan Huntelaar.
"Huntelaar pályafutása nehéz időszakában van, de várható volt nála a visszaesés. Viszont ő az a csatár, aki állandóan nyomást tud gyakorolni a védőkre."

Marco van Basten a lábtörést szenvedett Andre Ooijerre sem számíthat, helyette Wilfred Bouma lett a keret tagja.

A HOLLAND LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:
Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam)
Védők:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Jan Kromkamp (PSV Eindhoven), Joris Mathijsen (SV Hamburg)
Középpályások:
Nigel de Jong (SV Hamburg), Denny Landzaat (Wigan Athletic), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Rafael van der Vaart (SV Hamburg).
Támadók:
Ryan Babel (Ajax Amsterdam), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic Glasgow)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik