A hajrában kaptak ki a brazilok

Vágólapra másolva!
2007.02.06. 23:51
Címkék
A portugál labdarúgó-válogatott a hajrában győzte le Brazília legjobbjait Londonban egy barátságos mérkőzésen. A Selecaón az sem segített, hogy a szünetben a németországi világbajnokság óta először pályára lépett Adriano, az Internazionale gólzsákja.
A portugálok öröme
Reuters
A portugálok öröme
A portugálok öröme
Reuters
A portugálok öröme

A két csapat legutóbbi találkozója négy évvel ezelőtt volt Portóban, ahol hazai pályán a portugálok 2-1-re verték a Selecaót, lett volna tehát miért visszavágnia a braziloknak.

Az első negyedóra végéhez közeledve a brazil csapat került helyzetbe Sobis révén, de a portugálok kapusa, Ricardo a helyén volt, és magabiztosan hárított. Egy perccel később azonban már igazi bravúrra volt szüksége a hálóőrnek, ugyanis Micon elemése után úgy paskolta a kapu fölé a labdát, hogy az a háló tetején landolt.

A játékrész hajrájában újra a dél-amerikaiak szerezhették volna meg a vezetést, azonban Lucio bombája a keresztlécet találta telibe, így a csapatok 0-0-s döntetlennél vonulhattak az öltözőbe.

Simao Sabrosa szerzi meg a győztes gólt
Reuters
Simao Sabrosa szerzi meg a győztes gólt

A szünet után a brazilok szövetségi kapitánya becserélte a tavalyi németországi világbajnokság óta mellőzött Adrianót, hátha ő betalál az ellenfél hálójába.

Azonban az Internazionale támadója sem tudott sokat változtatni sem a Selecao támadójátékán, sem a mérkőzés iramán. A két csapat majdhogynem helyzet nélkül játszotta le a találkozót.

A mérkőzés hajrájához közeledve már-már el lehetett könyvelni a gólnélküli döntetlent, azonban erről másképp gondolkodott a Cristiano Ronaldót váltó Simao Sabrosa, aki a nyolcvankettedik percben Quaresma keresztlabdáját lőtte Helton kapujának jobb alsó sarkába.

Ezzel azonban még nem volt vége a mérkőzésnek, ugyanis két perccel a vége előtt érkezett Ricardo Carvalho, és beállította a 2-0-s végeredményt.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK

Brazília – Portugália 0-2
G.: Sabrosa (82.), Carvalho (90.)

Nigéria – Ghána 1-4
G.: Taiwo (85.-11esből) ill. Kingston (61.), Muntari (70., 90.), Agogo (81.)

Mali – Litvánia 3-1
G.: Tamboura (21.), Diarra (30.), Diallo (43.) ill. Jankauskas (28.)

Észak-Írország – Wales 0-0

Ausztrália – Dánia 1-3
G.: Emerton (85.) ill. Tomasson (5., 38.), D. Jensen (28.)

Görögország – Koreai Köztársaság 0-1
G.: C. Lee (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik