Ben Sahar bemutatkozik az izraeli A-válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.02.07. 12:36
Címkék
A Chelsea korosztályos csapatában szereplő, s 17 évesen már Jose Mourinho gárdájában is bemutatkozó Ben Sahar pályára lép az izraeli A-válogatottban a szerdai, Ukrajna elleni barátságos mérkőzésen, így eldőlt, hogy soha nem szerepelhet a lengyel nemzeti tizenegyben. A tinédzser kettős állampolgár, így korábban felvetődött annak a lehetősége, hogy bekerül Leo Beenhakker gárdájában, de erre a szabályok szerint már nem kerülhet sor.

„Nagy kihívás, hogy játszhatok a felnőtt válogatottban. Nagyon izgatott vagyok, hiszen meglepett a meghívó. Nem is gondoltam arra, hogy Dror Kashtan szövetségi kapitány számításba vesz” – mondta Sahar az egyik izraeli napilapnak.

Ben Sahar először a Ligakupában a negyedosztályú Macclesfield ellen lépett pályára Jose Mourinho együttesében, majd a Wigan Athletic elleni bajnoki is szóhoz jutott. Érdekesség, hogy egyelőre még a tartalékcsapatban is „újoncnak” számít, de már többször feliratkozott a gólszerzők közé.

Sahar lengyel állampolgárságot szerzett, mielőtt a Chelsea-hez igazolt. Az Európai Unió egyik országának útlevelével ugyanis nincs szüksége munkavállalási engedélyre.

Az 1989. augusztus 10-én született Sahar tavalyelőtt 320 ezer fontért került a Hapoel Tel-Avivtól a Chelsea-hez. Az izraeli U21-es válogatottban góllal mutatkozott be a franciák ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik