Újabb címet bukott el Van Gaal együttese, az Ajax sikere a kupadöntőben

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 21:57
Címkék
Az Ajax Amsterdam nyerte a labdarúgó Holland Kupát, miután 1-1-es rendes játékidőbeli állás után a fináléban büntetőkkel 8-7-re legyőzte a AZ Alkmaar együttesét. Louis Van Gaal ezzel a második holland kupadöntőjét bukta el, míg Henk Ten Cate "a magyar kupa után a holland kupában is győztesnek mondhatja magát".
Jaliens (balra ) és Davids (jobbra) közül az utóbbi örülhetett  meccs végén
Jaliens (balra ) és Davids (jobbra) közül az utóbbi örülhetett meccs végén
Jaliens (balra ) és Davids (jobbra) közül az utóbbi örülhetett  meccs végén
Jaliens (balra ) és Davids (jobbra) közül az utóbbi örülhetett meccs végén

A találkozón a negyedik percben még az AZ hívei örülhettek, Dembele szerzett ekkor vezetést, a félidőben aztán 1-0-s előnnyel pihenhetett Van Gaal együttese.

A második játékrészben rákapcsolt az Ajax, s Huntelaar lesipuskás találatával egyenlítettek is. A meccs hajrájában viszont kiállították az amszterdamiaktól Gabrit, s 1-1-es rendes játékidő után hosszabbításra került sor. Úgy tűnt az emberelőnyben lévő AZ pillanatai következhetnek.

A félórás ráadásban azonban sem Koevermans, sem Arveladze nem volt képes eldönteni a meccset, így tizenegyesrúgásokra került sor.

Itt a nyolcadik sorozatban dőlt el a cím sorsa, az alkmaariaknál Donk hibázott, míg az ajaxos Davids magabiztosan értékesítette a büntetőt. Ezzel az Ajax a kupagyőzelemmel vigasztalódhatott, miuán a bajnokságban az ezüstéremmel kellett, hogy beérje Henk Ten Cate együttese.

HOLLANDIA

KUPADÖNTŐ
Ajax Amsterdam-AZ Alkmaar 1-1 (0-1, 1-1) - büntetőkkel: 8-7
G.: Huntelaar (50.), illetve Dembele (4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik