Nery Castillo sérülése komoly fejtörést okoz Hugo Sancheznek

Vágólapra másolva!
2007.07.11. 18:42
Címkék
2004 óta minden évben összetalálkozik egymással Argentína és Mexikó válogatottja valamilyen fontos tornán: először a Copa America, utána a Konföderációs-kupa, tavaly pedig a németországi világbajnokság keretében futottak össze. Hugo Sanchez mexikói kapitány legnagyobb problémája az, hogy Nery Castillo, a csapat talán legjobb formát mutató játékosa sérüléssel bajlódik.
Nery Castillo játéka bizonytalan az elődöntő előtt
Reuters
Nery Castillo játéka bizonytalan az elődöntő előtt
Nery Castillo játéka bizonytalan az elődöntő előtt
Reuters
Nery Castillo játéka bizonytalan az elődöntő előtt

A mexikói és az argentin válogatott is magabiztos teljesítménnyel jutott be az elődöntőbe: a közép-amerikaiak Paraguayt verték 6-0-ra, igaz, ehhez az is kellett, hogy az ellenféltől Bobadilla kapus már a második percben piros lapot kapjon.

A két együttes a tavalyi világbajnokságon remek mérkőzést vívott egymással Lipcsében, a találkozót annak a Maxi Rodrigueznek a gólja döntötte el, aki sérülése után még nem kapott újra meghívást a keretbe.

A mexikóiakat természetesen fűti a visszavágás vágya, de Hugo Sanchez szövetségi kapitánynak főhet a feje: a csapat talán legjobb formát mutató játékosa, Nery Castillo ugyanis sérüléssel bajlódik.

A támadó eddig négy góllal vette ki a részét a mexikói sikerekből, de a Paraguay elleni negyeddöntőn már 54 perc után le kellett cserélni, mivel megsérült a térde.
„Bár nincs rendben a térde, nem adom fel a reményt” – nyilatkozta Hugo Sanchez szövetségi kapitány.

Amennyiben Castillo nem épül fel, úgy Omar Bravo, vagy Cuauhtémoc Blanco helyettesítheti őt a kezdőben. Utóbbi nem igazán elégedett, mivel véleménye szerint kevés lehetőséget kap.
„Bár nem sok időt töltöttem a pályán, bizonyítottam Sancheznek, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy a kezdőcsapatban is számításba vegyen, de ő az edző” – mondta a Chicago Fire csatára. – „Viszont nem vagyok egy Superman, nem tudok tíz perc alatt gólokat szerezni.”

Az argentin válogatott a torna eddigi részében meggyőző formát mutatott, tizenhárom gólt szerzett az eddigi négy meccsen. Alfio Basilének mindössze Crespót kell nélkülöznie, a sérült támadót a Mexikó elleni meccsen várhatóan nem Diego Milito, hanem Carlos Tevez helyettesíti.

„Mexikónak nagyon jó csapata van. Mindkét fél számára nagyon nehéz mérkőzés lesz a mostani, de nekünk rendkívüli gárdánk van. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, nem csak azért, mert nyernek, hanem mert remekül is játszanak.” – értékelt az argentin szövetségi kapitány.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ARGENTÍNA-MEXIKÓ
Helyszín: Puerto Ordaz
Kezdés: 2:50 (magyar idő szerint)
Argentína:
1-Roberto Abbondanzieri - 8-Javier Zanetti, 2-Roberto Ayala, 15-Gabriel Milito, 6-Gabriel Heinze - 20-Juan Sebastian Veron, 14-Javier Mascherano, 8-Esteban Cambiasso, 10-Juan Roman Riquelme - 18-Lionel Messi, 11-Carlos Tevez
Mexikó:
1-Oswaldo Sanchez - 5-Israel Castro, 2-Jonny Magallon, 4-Rafael Marquez, 3-Fausto Pinto - 6-Gerardo Torrado, 20-Fernando Arce, 8-Jaime Correa, 18-Andres Guardado - 12-Juan Carlos Cacho, 19-Omar Bravo vagy 21-Nery Castillo
Játékvezető: Carlos Chandia (Chile)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik