A brazilok hosszabbításban kaptak ki a spanyol válogatottól

Vágólapra másolva!
2007.07.12. 13:47
Címkék
Brazília hosszabbításban, míg Japán tizenegyesrúgásokkal kapott ki szerda este a Kanadában zajló U 20-as férfi labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében. A négy továbbjutó, Spanyolország, Csehország, az Egyesült Államok és Ausztria megőrizte veretlenségét a tornán.
A csereként beállt brazil Eduardo nem hiszi el, hogy kiestek
Reuters
A csereként beállt brazil Eduardo nem hiszi el, hogy kiestek
A csereként beállt brazil Eduardo nem hiszi el, hogy kiestek
Reuters
A csereként beállt brazil Eduardo nem hiszi el, hogy kiestek

Eseménydús mérkőzést hozott az Ausztria – Gambia találkozó Edmontonban. A gambiai Jaiteh a 43. percben megkapta második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. Az első félidőben Proedl révén vezetést szerzett az osztrák együttes, ám a 69. percben kiegyenlítettek az afrikaiak, a találatot Gomez szerezte. A sógoroknak a hajrára sikerült felállnia és a 81. percben Erwin Hoffer révén kiharcolták a továbbjutást.


Torontóban rendezték meg az Egyesült Államok – Uruguay találkozót. A 73. percben, a dél-amerikaiak megszerezték a vezetést Luis Suarez révén, de nem tartott sokáig az uruk öröme, ugyanis három perccel a mérkőzés vége előtt Cardaccio öngólt vétett, ezzel kiegyenlített Thomas Rongen csapata, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Az észak-amerikai gárda sokat köszönhet Michael Bradleynek, aki a 107. percben belőtte hazája válogatottját a legjobb nyolc közé.


Egy akciógól született a Japán – Csehország mérkőzésen. A találkozó elején fölényben játszottak az ázsiaiak, és a 20. percben Makino meg is szerezte vezetést. A 47. percben Morishima tizenegyese után kettőre nőtt az ázsiaiak előnye.

Ezután három perc alatt két tizenegyest ítélt meg a bíró, ezúttal a cseheknek. Az elsőt Kudela, a másodikat Mares értékesítette. A továbbiakban nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek. A csehek 4-3-ra megnyerték a büntetőpárbajt, a japánoktól az első (Yasuda) és a negyedik (Morishima) lövő hagyta ki a tizenegyest, míg a csehektől a negyedik Pekhart vétett.


A Spanyolország – Brazília nyolcaddöntőn az első játékrész hajrájában a dél-amerikaiak két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, Leandro Lima és Alexandre Pato révén, de a 43. percben Pique szépített. A rendes játékidő végéhez közeledve Javi Garcia szabadrúgásból egyenlített, így hosszabbítás következett.

A 102. percben a csereként beállt Bueno révén megszerezte a vezetést Spanyolország, nehezítette a brazilok helyzetét, hogy a gól után Limát kiállították. Az európai együttes kihasználta az emberelőnyt, és a ráadás utolsó percében Adrian Lopez adta meg a kegyelemdöfést Nelson Rodrigues csapatának.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA

NYOLCADDÖNTŐK
Ausztria – Gambia 2-1 (Proedl 45., Hoffer 81. ill. Gomez 69.)
Spanyolország – Brazília 4-2 – hosszabbítás után (Pique 43., Javi 84., Bueno 102., Lopez 120. ill. Leandro 39., Alexandre 41.)
Csehország – Japán 2-2 – tizenegyesekkel 4-3 (Makino 22., Morishima 47.-11esből ill. Kudela74.-11esből, Mares .-11esből)
Egyesült Államok – Uruguay 2-1 - h.u. (Cardaccio 87.-öngól, Bradley 107. ill. Suarez 73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik