Brazília: menedzsere szerint Neymar a Santosszal akar klub-vb-t nyerni

Vágólapra másolva!
2011.06.29. 18:26
Címkék
Wagner Ribeiro menedzser szerint képviseltje, a brazil Neymar jelenlegi labdarúgócsapatával, a brazil Santosszal szeretne klubvilágbajnoki címet nyerni decemberben. Ez azt jelentené, hogy a fiatal brazil labdarúgó idén nyáron még biztosan nem hagyja el a Libertadores-kupát többek között az ő hathatós közreműködésével – nem mellékesen góljával – megnyerő klubot.

„A végső döntést ő és az édesapja mondja ki” – utalt a játékosra a menedzser.

A FIFA 2011-es klubvilágbajnoki döntőjére eddig négy csapat biztosította részvételét, a Barcelona és a Santos alanyi jogon elődöntős, a mexikói Monterrey a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az ausztrál Auckland City a rendező jogán résztvevő japán bajnokkal vív majd csatát a negyeddöntőbe kerülésért. Utóbbi még nem ismert, miként a negyeddöntős ázsiai, illetve afrikai BL-győztes sem.

Nem múlik el nap mostanság Neymar-hír nélkül, tegnap a Nemzeti Sport Online is beszámolt arról, hogy a Santos elnöke, Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro szerint öt klub is megvásárolná a támadó játékjogát. Angol lapértesülések tudni vélik az elnök által meg nem nevezett csapatokat, ezek szerint a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester City, és a Dzsudzsák Balázst is szerződtető Anzsi Mahacskala vinné a támadót és fizetné ki érte a lelépési díjat.

A spanyol sajtó már biztosra veszi, hogy Neymar a Real játékosa lesz – a spanyolok 35-40 millió euró közötti összeget fizethetnek érte, míg neki pedig öt szezonon keresztül évi kétmillió eurót –, viszont kérdéses volt, hogy idén, vagy csak jövő nyáron csatlakozik majd a „királyiakhoz”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik