Elefántcsontpart: Drogba búcsút vett a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.08. 15:43
null
Drogba búcsút vett a válogatottól (Fotó: Action Images)
A Chelsea-t erősítő Didier Drogba 36 évesen bejelentette, hogy nem lép pályára többet az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottban.

Didier Drogba 24 évesen debütált az elefántcsontparti válogatottban, amelyben 104 mérkőzésen 65 gólt szerzett. Hazája nemzeti csapata az ő vezérletével jutott ki először világbajnokságra, a 2006-os tornán ő szerezte az első elefántcsontparti vb-gólt. Később részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n is.

A válogatott mérkőzéseket tekintve a harmadik az elefántcsontparti örökrangsorban (Didier Zokora és Kolo Touré előzi meg), a góllövés terén azonban magasan ő a legjobb (a második helyen Ibrahima Bakayoko áll 30 találattal).

Drogba ezzel a közleménnyel búcsúzott el a válogatottól:

„Nagy szomorúsággal hoztam meg a döntést, hogy visszavonulok a válogatottól. A nemzeti csapatnál eltöltött tizenkét év érzelmekkel teli volt. Az első válogatottságomtól az utolsóig mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani a hazámért.
Nagyon büszkévé tesz, hogy nyolc évig kapitánya lehettem ennek a csapatnak, és hogy segíthettem a futballtérképre helyezni a hazámat három világbajnoki részvétellel és két Afrika-kupa-döntővel.
Nem tudom eléggé megköszönni azt a rengeteg szeretetet és támogatást, amelyet a szurkolóktól kaptam ezen évek alatt. Minden gólom, válogatottságom és az összes győzelmünk értetek volt – szeretlek titeket.
Szintén hálával tartozom a csapattársaimnak, a játékosoknak, akikkel megoszthattam ezeket az érzéseket. A legjobbakat kívánom nektek, az új szövetségi kapitányt pedig szeretettel üdvözlöm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik