A sármelléki megszűnt csapat meccsén egy elromlott tévé volt a VAR

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 18:35
Fotók: Hegedüs Enikő
Két év után játszott nagypályás mérkőzést Sármellék csapata, a Hátsó füves futballmentő túra újabb zalai állomásán sajátos falusi fricskát kapott a VAR-őrület.

 

Sármelléken folytatódott a hétvégén a megszűnt falusi csapatokat játékba hozó, közösségi civil kezdeményezésként futó Hátsó füves futballmentő túra. A valamikor a környék egyik meghatározó együttesét működtető, 1800 lelkes zalai településen 2022 óta nincsen nagypályás labdarúgóélet – ezúttal az ismét összeálló sármelléki futballtársaság 3–1-re legyőzte a Zalai Főnixet. A találkozón a falusi VAR is bemutatkozott: a kétes eseteknél egy kiselejtezett könyvespolcra felállított, vaksötét monitor volt az oldalvonal mellett a korszerű játékvezető „segítségére”. 

 

A szervezésben, a pálya előkészítésében – a zalai sorozatot kézben tartó Hegedüs Enikő, Szabó Zoltán és a futballtörténeti beszélgetést vezető Bóbics László mellett – Boncföldi Attila, Csűri Tibor, Kovács Balázs, Szabó Lóránt, Orsós Ernő, Tüske Zsolt vállalt részt, a vendéglátás Dávid Zsolt nagyvonalúságát dicsérte. A szünetben rendezett tizenegyesrúgó-versenyt Barati Marcell nyerte meg, jutalma az MLSZ által felajánlott labda volt.

Ugyanezen a szombaton a zalai eseménnyel párhuzamosan Baranyában is folytatódott a Hátsó füves futballmentő túra, a tavaly megszűnt Drávaszabolcs és a nagypályán 64 év (!) után összeálló Alsószentmárton mérkőzéséről egy későbbi riportban számolunk be a Nemzeti Sport Képes Sport mellékletében és a hatsofuves.nemzetisport.hu oldalon. A programsorozatról és a Főnix-csapatok július 6-i kupájáról a Hátsó füves Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik