Kevin De Bruyne nagyon-nagyon kiakadt csapattársaira a franciák elleni meccsen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 09:11
Kevin De Bruyne nemcsak Franky Vercauteren csapatigazgatónak (balra), hanem Kylian Mbappénak is kifakadt a meccs után (Fotó: Getty Images)
Kevin De Bruyne nehezen teszi túl magát a franciák elleni hétfői Nemzetek Ligája-mérkőzésen; nem elsősorban a vereség (0–2), hanem inkább a játékostársak teljesítménye akasztotta ki a belga labdarúgó-válogatott csapatkapitányát.

„A franciák erősebbek, mint mi, ez tény. Ennek megfelelően tízen maradtunk hátul, csakhogy a támadásba való felfejlődés a második félidőben sem ment, amikor már hátrányban voltunk. De nem ez volt az egyetlen, ami nem stimmelt, az egész játékfelfogásunkkal gond volt. Bizonyos játékosok nem végezték el a rájuk bízott feladatot. Ennyi” – mérgelődött Kevin De Bruyne a lefújás után.

Amikor a részletek felől tudakozódott a belga VTM csatorna riportere (történetesen Gilles De Bilde, a korábbi válogatott labdarúgó), De Bruyne nem kívánt mindent a nyilvánosság elé tárni.

„Nem szeretnék mindent a mikrofonba mondani. Amikor tizennyolc éves genki labdarúgó voltam, világgá kiabáltam mindent, ami a szívemet nyomta, harminchárom évesen már nem fogok így tenni. Az öltözőben, a szünetben őszintén elmondtam a véleményemet a többieknek. Ha nem vagy elég jó ahhoz, hogy csúcsteljesítményt nyújts, akkor cserébe meg kell szakadnod az igyekezettől, és ez az, amit nem láttam ezen az estén. El tudom fogadni az állítást, hogy már nem vagyunk olyan jók, mint 2018-ban – én voltam az első, aki ezt kimondta –, azt viszont képtelen vagyok tolerálni, ahogyan ezen a mérkőzésen futballoztunk.”

Noha a belga sajtóban szárnyra kapott, hogy De Bruyne első dühében arról beszélt Franky Vercauteren csapatigazgatónak, elege van a válogatottbeli játékból (az alábbi felvétel elejéből „olvasták ki”), Domenico Tedesco szövetségi kapitány szerint erről egyelőre nincs szó:  

„A dühe, a hatalmas csalódása érthető, ez normális, sohasem titkolja az érzelmeit. De hogy tartanék attól, hogy lemondja a válogatottságot? Nem. Ilyesmi nem került szóba. Érthető, hogy mérges volt, hiszen az elején uraltuk a játékot, voltak helyzeteink, gólt kellett volna rúgnunk, ám hiába dolgozunk ezen nagyon régóta, megint rossz volt a helyzetkihasználás.” 

A belgák két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel állnak az A-liga 2. csoportjában – az Izrael elleni minapi győzelemhez De Bruyne két góllal járult hozzá –, és még nem játszottak az egyelőre hibátlan Olaszországgal.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik