(Szarka)lábjegyzet: Andre-Pierre Gignac - Új név, "régi" vonal

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 09:06
Tegnap este a brit sajtó újabb nevet dobott be, mint lehetséges nyári igazolást, és az elmúlt napok angol játékosai után visszatértek az...

Tegnap este a brit sajtó újabb nevet dobott be, mint lehetséges nyári igazolást, és az elmúlt napok angol játékosai után visszatértek az utóbbi évek hol jól, hol rosszul működő receptjéhez, a Ligue 1-hez.Tegnap este a brit sajtó újabb nevet dobott be, mint lehetséges nyári igazolást, és az elmúlt napok angol játékosai után visszatértek az utóbbi évek hol jól, hol rosszul működő receptjéhez, a Ligue 1-hez.

A Daily Mail írása szerint a Newcastle 12 millió fontos ajánlatot tett a Marseille-nek Andre-Pierre Gignac-ra. A 27 éves 186 cm magas erőcsatár a Lorinet-ben és a Toulouse-ban szerzett magának hírnevet, utóbbiból lett válogatott, hogy aztán a 2010-ben csúnyán leszerepelt francia csapat tagja legyen Dél-Afrikában. A VB után igazolt a kikötővárosba 15 millió fontnak megfelelő vételárért. Eddigi karrierje során 288 tétmeccsen 89 gólt szerzett ami azért valljuk be, nem valami acélos. Viszont a felépítése tökéletesen megfelelne ahhoz, hogy Cissé-nek könnyebb dolga legyen elöl, emellett lenne egy olyan csatárunk, aki 1-2 védővel a hátán is képes lenne berobbanni a kapu elé. Ugyanakkor a érdekes húzás lenne a leigazolása abból a szempontból, hogy a Joe Kinnear megérkezése óta eltelt napokban többször elhangzott, hogy régi-új irányvonalat jelölnek ki, azaz igyekszik a klub brit játékosokat igazolni.

Érdekes még a vételár is, hiszen az elmúlt időszak Newcastle szemlélete alapján a 12 millió font egy 22-24 éves játékosért rendben lehet, de egy 27 évesért kicsit sok. Főleg, ha azt nézzük, hogy a 29 éves Darren Bent 5 millió font körüli áron megszerezhető lenne...

A cikk megint felveti Wilfried Bony esetét is, akit a Vitesse elvileg 15 millió fontért elengedne. A 24 éves elefántcsontparti csatár - aki mellesleg szerintem jobb vétel lenne, mint a francia - már nyilatkozgatott, hogy ő bizony BL-ben induló csapatba szeretne játszani.

Ehhez képest a Newcastle mellett az érdeklődők sora az alábbiakból áll: Swansea, Stoke, West Ham, Everton, Benfica, Anzsi. Nem annyira veretes névsor, főleg, hogy a Swansea várhatóan kiszáll a versenyből, ha leigazolja Bafetimbi Gomis-t.

Abumeyang, Bent, Bony, Gignac. Szerintetek melyikük lenne az ideális választás?

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik