(Szarka)lábjegyzet: Meglepetés kizárva?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.15. 20:08
Nem, ez még nem a beharangozó cikk a nyitó fordulóra. Nem lesz szó konkrétan a Manchester City-ről, statisztikákról, vagy jóslatokról. Ez még...

Nem, ez még nem a beharangozó cikk a nyitó fordulóra. Nem lesz szó konkrétan a Manchester City-ről, statisztikákról, vagy jóslatokról.Nem, ez még nem a beharangozó cikk a nyitó fordulóra. Nem lesz szó konkrétan a Manchester City-ről, statisztikákról, vagy jóslatokról.

Ez még csak a beharangozó előszele, igazából mindössze egy rövid észrevétel arra nézve, hogy hétfőn nem sok mindennel tudjuk majd meglepni az ellenfelet.

Szeptember 1-ig ugyan van még egy kevés idő, sőt elvileg bármelyik pillanatban jöhet bejelentés transzferről (na persze...), de valójában szinte biztos, hogy az esetlegesen újonnan érkező játékos pár nap után maximum a kispadra férne oda a nyitófordulóban. Ez alapján pedig szinte teljesen ugyanaz a csapat kezdi meg a következő évadot, mint amelyik befejezte, leszámítva a távozó Harper-Simpson-Perch hármast. Nézzük, miből (kikből) kell összehozni valamit.

A kapuban nincs nagy variálási lehetőség. Robbie Elliot-ból ugyan lehet még bravúr kapus, de nem kérdés, hogy Tim Krul az első számú hálóőr.

A tini Jak Alnwick lehet, hogy még kevés a harmadik helyre, ezért a fontossági lista C pontjaként szerepel egy kapus igazolása is.

Krul a Sunderand elleni "rémálom" alkalmával szedett össze vállsérülést, de a rehabilitációja szerencsére jól sikerült, és készen áll a bevetésre. Egy-egy parádét minden alkalommal várhatunk tőle, de azért ha a védelem nem lesz a helyzet magaslatán, akkor ő egyedül nem sokat tehet.

A védelemben Simpson és Perch távozásával két ember kidőlt, de azért így is van választási lehetőség, főleg hogy az Ajax 24 éves védőjét Toby Alderweireld-et is szóba hozták a klubbal. Egy sérülésektől viszonylag mentes szezon esetén nélküle is bőven megvan azonban a hátsó sor.

Feltehetően a képen látható Debuchy, S. Taylor, Coloccini, Yanga-M'Biwa, Santon ötösből fogják alkotni négyen a kezdő sort. Igazából csak Colo kapitány helye biztos, a többiek pályára lépése a saját formájukon múlik. Debu tipikus jobb bunkó, de ezen a poszton tud játszani Saylor, Yanga és Santon is. Yanga-nak pedig nem gond a védelem közepe és a bal oldal sem. Tartalékban pedig ott van még Haidara, Dummett és Williamson is.

A középpályán már nagyobb lehet a tolongás. A tavaly nyári, biztosnak számító Ben Arfa-Tioté-Cabaye-Jonas négyes helyett lehet variálni, és kiindulva a tavalyi eredményekből, talán kell is. Télen történt egy és más. Egyrészt érkezett a csatár, de középpálya szélén is bevethető Gouffran, másrészt Demba Ba távozásával a kétcsatáros rendszerből átálltunk az egy ék, öt középső emberes szisztémára.

Az öt helyért Anita, Ben Arfa, Cabaye, Jonas, Marveaux, Sissoko és Tioté vív meg. Gouffran-t én nem sorolnám ide, mert Pardew elmondása szerint ő inkább eredeti posztján, azaz a csatársorban szerepelhet a következő évben. Nos nézzük szépen sorban. Anita tulajdonképpen egy kis futógép szűrő, aki pechére annyira univerzális, hogy szinte mindig a padon ül, hiszen őt adott esetben szinte bárhová be lehet cserélni. Ben Arfa az aduász. Ha ő jó napot fog ki, akkor nincs védelem, ami megállítsa. Azonban kérdés, hogy hány ilyen jó nap lesz? Elnézve róla a friss képeket, valószínűleg gyakran kapja majd meg a szurkolóktól a "Who ate all the pies?" (Ki ette meg az összes pitét?) című örökbecsű slágert, amit a túlsúlyos játékosok kénytelenek hallgatni. Nincs mit szépíteni, eléggé meghízott. Yohan Cabaye biztos pont a középpályán, csak éppen az nem biztos, hogy marad. A MU és a PSG is beajánlhat érte egy olyan összeget, amiért elengedi a klub, így az ő jövője még kérdéses. Jonas lassú, nem férne be nálam, nem is pazarolnám rá a karaktert. Marveaux már sokkal inkább megérdemelné a balszélt. Sissoko és Tioté pedig a két robot, tank, állat. Mindketten kellenek, ha jó formában vannak. Ott van még a "sallang" (Obertan, Gosling, Bigirimana vagy Vuckic), akik fiatalok, tehetségesek de még nem bizonyítottak, holott akad olyan aki már bőven kapott lehetőséget.

A csatársor elég vékonyka, legalább is ha azt nézzük, hogy ki az, aki hadra fogható. Nem véletlen, hogy a vezetőség elsődleges célja a támadó-szekció megerősítése volt. Abuameyang azonnal lepattintotta Kinnear-t, Gomis-szal addig ment a tökölés, amíg Lisandro Lopez eligazolt, és bár a Lyon szabadulna a francia erőcsatártól, valószínűleg mégis kitölti a szerződése utolsó évét. A legfrissebb hír pedig, hogy Darren Bent orvosi vizsgálaton vesz részt a Fulham-nél, szóval valószínűleg őt is buktuk.

Az egész átigazolási időszak egyetlen szerzeménye az egy évre (elővételi joggal) kölcsönbe érkező Loic Remy, aki januárban az utolsó pillanatban már benne hagyta a klubot a kulimászban. Ahogy egy brit hozzászólásban olvastam, vicces, hogy figyelembe véve a cég profilját, a Wonga-éra első üzlete egy kölcsön... Az már csak hab a tortán, hogy Remy valószínűleg az első négy meccsen nem tud majd játszani sérülés miatt.

Remy-n kívül a kezdőben lévő potenciális egy-két támadó helyre a vallást és az üzetet végül összebékítő Papiss Cissé, az előszezonban a legtöbb gólt szerző Shola Ameobi és az eddig inkább csak a széleken bevetett Yoan Gouffran ácsingózik. Mellettük persze bejöhet még a képbe az egy hónapra kölcsönadott 18 éves Adam Campbell, vagy éppen Sammy Ameobi, de azért nem ők lesznek a favoritok, főleg, ha sikerül még beújítani valakit.

Ez van, ezt kell szeretni, vagy legalább is ebből kell kihozni a legtöbbet. Hogy aztán ezekből a nevekből hogyan sakkozza ki a kezdőt Alan Pardew, az már más kérdés, mindenesetre az összeállítással nem lehet nagy meglepetést okozni a City-nek. Azzal viszont már sokkal inkább lehetne, ha a keret összes játékosa a legtöbbet hozná ki magából. Ha mindenki úgy játszana ahogyan tud (nem pedig ahogyan az előző szezonban tette), akkor igenis lenne keresnivalónk a nyitófordulóban, hiszen ezzel a kerettel akkor bármelyik csapat ellen lenne...

A csapat állítólag nagyon egyben van. Kicsit kételkedem benne, de majd hétfőn meglátjuk.

Hajrá Newcatle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik