(Szarka)lábjegyzet: Kevés lett volna a zsold, ezért nem jött Gomis

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 14:09
  Érdekes cikk jelent meg ma a Sky Sports oldalán Bafétimbi Gomis-ról. A francia csatár Abuameyang Dortmund-ba igazolása után jó másfél ...

Érdekes cikk jelent meg ma a Sky Sports oldalán Bafétimbi Gomis-ról. A francia csatár Abuameyang Dortmund-ba igazolása után jó másfél hónapon át a Newcastle első számú csatár célpontja volt az egy hete lezáródott átigazolási időszakban.

Kezdetben úgy tűnt semmi nem lesz a bizniszből, aztán augusztus elején a Lyon hirtelen elfogadta a Newcastle ajánlatát. Akkor már keringtek a pletykák, hogy sínen van a bolt, mert Gomis-szal egyeztetett korábban a vezetőség.

Vártunk, de semmi nem történt. Pár nap múlva aztán a Lyon elnöke bejelentette, hogy a játékossal nem sikerült megegyezni a klubnak és ezért nem lesz adásvétel.

Még az utolsó napon is reménykedtünk benne, hogy hátha valami csoda folytán sikerül leigazolni Gomis-t, de végül ez nem történt meg. Megjelentek cikkek, hogy mindentől függetlenül januárban is ő az első számú célpont, ráadásul olcsóbban, mint most, mert a Lyon-nak akkor lesz lehetősége utoljára arra, hogy eladja a nyáron lejáró szerződésű játékost. Persze erre mondhatnánk, hogy most sem a Lyon-nal volt a gond, de nem ennyire egyszerű a helyzet.

A hajtás után rövid Gomis interjú.

A Canal Football Club TV Show-jában a következőket mondta a francia csatár:

"Tárgyaltam a Newcastle edzőjével és sikerült is megállapodnunk.

Aztán ők tárgyaltak a Lyon-nal és jött is az első ajánlat, - amit elutasítottak - majd a második, amit elfogadtak.

A Newcastle ezután újra megkeresett, és kérték, hogy tegyek engedményeket a béremmel kapcsolatban. Csakhogy engem nem kérdeztek korábban sem, a klubom akart eladni, szóval itt a Newcastle-nek vagy a Lyon-nak kellett volna engedményeket tenni."

Gomis megerősítette, hogy elég valószínűtlen, hogy lesz még valami az átigazolásból.

"Azok után amit mondtak, és később tettek, most nem tartom elképzelhetőnek, hogy a jövőben folytatódjanak a tárgyalások."

Az átigazolási időszak utolsó napján megjelent fenti kép tehát teljesen irreális volt, a poénnak szánt kamu mez nagyüzemi gyártására pedig már akkor nem volt esély, amikor a Lyon elfogadta a megemelt ajánlatot, és megpróbálták Gomis-szal módosítani az előzetesen megbeszélteket.

Számomra a helyzet egyszerű és érthető, csak nem elfogadható. Ugyanis úgy gondolom, hogy a következőként történtek a dolgok:

Valószínűleg volt egy keret, ami fedezte volna az átigazolási díjat, meg Gomis fizuját, kb. 4 évre előre. A bére valószínűleg elérte azt, (vagy egy kicsit több is lehetett volna) mint a lyon-i, az átigazolási díj megállapításánál pedig figyelembe vették, hogy a franciák nagyon meg akarnak szabadulni tőle.

A Lyon azonban ezek után betett, és többet kért. A Newcastle-nek kellett a csatár, ezért megadta a magasabb összeget, azonban a költségvetéstől nem lehetett eltérni!!! Így aztán azt a "pár millió" fontot, amivel többet kellett volna a franciáknak fizetni, le akarták csípni a fizetésének a keretéből. Gondolom kiszámolták, hogy a heti fix-et mennyivel kell levinni, hogy meglegyen 4 év alatt a különbözet.

Gomis pedig itt intett be. Neki leginkább a pénz számít, és bár igaz, hogy Lyon-ban nem érezte túl jó magát sőt, még Newcastle-ben is ellett volna, de annyira egyik sem volt nyomós érv, hogy a jobb fizuról lemondjon. (biztos így is alig él meg szegény)

Ebben a sztoriban egyrészt felháborító, hogy egy ilyen gazdasági helyzetben lévő klub, mint a Newcastle ilyen, számukra minimális összegen bukjon el egy általuk elsődlegesnek mondott átigazolási célpontot.

Másrészt viszont ugyanazt érzem, mint Bent esetében. Kell-e egy ilyen ember a csapatnak? Akinek semmit nem jelent a klub, és igazából teljesen mindegy neki, hogy a Newcastle-be megy vagy máshová. Aki iránt érdeklődés van, de nem ez a lényeg, hanem a pénz.

Ami viszont a leginkább bosszantó, hogy szerintem van akkora futballqrva a srác, hogy ha januárban Pardew vagy Kinnear (vagy aki éppen abban a pozícióban lesz) előáll a legelső ajánlattal, és azt a mindenképpen pénzre vágyó Lyon elfogadja, és így lesz pénz a korábbi fizetési igényeinek a kielégítésére, akkor Gomis örömmel aláír majd a csapathoz. Talán még azt is elmondja, hogy gyerekkori álma vált valóra, és csókolgatni kezdi a címert...

Azt hiszem ideje lenne januárra új célpontok után nézni, hiába lenne hasznára Gomis a csapatnak.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik