A „Dream Team” épphogy legyőzte Dél-Szudánt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.21. 07:39
LeBron James a végjátékban döntött, az Egyesült Államok egy ponttal nyert Dél-Szudán ellen (Fotó: Getty Images)
A párizsi olimpia férfi kosárlabdatornájának legfőbb, toronymagas favoritja, a sztárok sorával kiálló amerikai válogatott csak nagy nehézségek árán, 14 pontos hátrányból tudta legyőzni Dél-Szudánt.

Az idei ötkarikás játékokra a szokásosnál is erősebb névsorral vág neki az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottja, hiszen a „Dream Teamben” ott van az NBA krémje, így LeBron James, Anthony Davis, Joel Embiid, Steph Curry, Anthony Edwards, Kevin Durant, Jayson Tatum, Jrue Holiday, Devin Booker, Bam Adebayo, Tyrese Haliburton vagy éppen Derrick White is.

Ennek ellenére az amerikaiak az olimpia előtti, Dél-Szudán elleni felkészülési mérkőzés első félidejében kifejezetten szenvedtek, az első negyedet még csak két ponttal veszítették el, aztán a másodikat már 12-vel (!).

Az 58–44-es félidei hátrány után viszont parádés harmadik negyedet produkált a „Dream Team” és a 37–18-as etapnak köszönhetően már előnyről várhatta az utolsó negyedet, de Dél-Szudán nem akart leszakadni és szorosan tartotta a mérkőzést. Olyannyira, hogy az afrikaiak az utolsó 10 másodpercet még 100–99-es előnyről kezdték, amikor LeBron James jelentkezett egy betöréssel, 101–100-ra megnyerve a meccset az amerikaiaknak.

A találkozó legeredményesebb játékosa a dél-szudáni Marial Shayok volt 25 ponttal, de csak kettővel előzte meg a 23 pontos LeBron Jamest, míg Anthony Davis 15 pontos, 11 lepattanós dupla duplát jegyzett, az amerikaiaktól pedig még Joel Embiid (14), Steph Curry (12) és Anthony Edwards (11) jutott 10 pont fölé.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, LONDON
Egyesült Államok–Dél-Szudán 101–100 (24–26, 20–32, 37–18, 20–24)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik