A röplabdázó Pádár Krisztián visszatért Kínába

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 16:14
Pádár Krisztián Kínában folytatja pályafutását (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A röplabdázó Pádár Krisztián visszatért a kínai Sanghaj Bright csapatához.

A korábbi válogatott feladóátló kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szerződése egy idényre szól, már Kínában tartózkodik és a hétvégén áll ismét edzésbe a címvédőnél.

„Megpróbáltam a lehető legtovább kivárni az átigazolási piacon, és eredetileg egy európai topcsapat szerepelt a célok között, viszont a Sanghaj már több éve kitartóan jelezte, hogy szeretne egy egész szezonra leigazolni. Nekik nemcsak egy név vagyok, hanem kifejezetten engem szerettek volna, ez hízelgő is volt számomra, illetve alapvetően szeretek olyan helyre menni, ahol elismerik, amit eddig elértem, és emiatt döntöttem mellettük” – mondta a 27 éves játékos.

Hozzátette, hogy az egyik lengyel csapatot leszámítva nem volt komoly érdeklődő Európából. Azt is elárulta, hogy a szakmai stáb a régi, a játékosok nagy része viszont lecserélődött. Kiemelte, hogy a csapat egyértelműen a bajnoki címet szeretné megvédeni, majd a jövőjével kapcsolatban egyértelműen fogalmazott:

„A karrierem során már nem tervezek magyar klubcsapatban röplabdázni” – jelentette ki. 

Pádár a 2017–2018-as évadban már röplabdázott Sanghajban, és bajnokként távozott a klubtól. Korábban játszott Belgiumban, Libanonban, Dél-Koreában, utána pedig Japánban, Oroszországban és Katarban.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik