R. Madrid: CR a XXI. század Di Stéfanója - véli a klublegenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 14:10
Francisco Gento, a tízszeres BEK/BL-győztes Real Madrid 81 esztendős legendája szerint Cristiano Ronaldo már most a futballtörténelem egyik legjobb játékosának számít.

„Igen, Cristiano Ronaldo méltó örököse – felelte Paco Gento az AS kérdésére. – Di Stéfano a mi korunk ikonja volt, huszonhét évesen került a Real Madridhoz, s remek korszakhoz segítette a klubot. Cristiano hozzá hasonlóan egyedülálló, kevés hozzájuk fogható van. Ő a huszonegyedik század Di Stéfanója. Elképesztő, milyen mennyiségben termeli a gólokat. Emlékszem, én tizenkettőnél, tizenháromnál több gólt alig szereztem egy bajnokságban, s már az is nagyon nehéz volt. Ronaldo pedig oly könnyedén lövi a találatokat. Már most a történelem egyik legjobb futballistája.”

Gento játékosként 1953-tól tizennyolc éven át erősítette a királyi gárdát. A Puskás Ferenc nevével (is) fémjelzett csapatban balszélsőként vállalt igen fontos szerepet.Paco Gento az AS kérdésére. – Di Stéfano a mi korunk ikonja volt, huszonhét évesen került a Real Madridhoz, s remek korszakhoz segítette a klubot. Cristiano hozzá hasonlóan egyedülálló, kevés hozzájuk fogható van. Ő a huszonegyedik század Di Stéfanója. Elképesztő, milyen mennyiségben termeli a gólokat. Emlékszem, én tizenkettőnél, tizenháromnál több gólt alig szereztem egy bajnokságban, s már az is nagyon nehéz volt. Ronaldo pedig oly könnyedén lövi a találatokat. Már most a történelem egyik legjobb futballistája.”

Gento játékosként 1953-tól tizennyolc éven át erősítette a királyi gárdát. A Puskás Ferenc nevével (is) fémjelzett csapatban balszélsőként vállalt igen fontos szerepet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik