A Kemény-csapat megtartja utolsó főpróbáját a nagy előadás előtt

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 16:50
Csupán két hét és kezdődik az olimpia – már a férfi vízilabda-válogatott is az ötkarikás játékok lázában ég. A nagy előadás előtti utolsó főpróbáját kezdi ma meg a Kemény Dénes vezette pólócsapat, amely a 13. Unicum-kupán Horvátország, Németország és Oroszország ellen javíthat még a játékán az olimpiai láng fellobbanása előtt.
Kiss Gergelyék péntek este ismét Németországgal csapnak össze
Fotó: MTI/Mircea Rosca
Kiss Gergelyék péntek este ismét Németországgal csapnak össze
Kiss Gergelyék péntek este ismét Németországgal csapnak össze
Fotó: MTI/Mircea Rosca
Kiss Gergelyék péntek este ismét Németországgal csapnak össze

„Egy hosszú hétvége még, és jöhet az olimpia” – mondta az Európa-bajnokságról lemaradó, ám Pekingbe már nevezett kapus, Gergely István.

Ez a hosszú hétvége nem más, mint a péntek este startoló 13. Unicum-kupa, amely – ahogy azt többen is hangsúlyozták – jelen helyzetben „csak” egy felkészülési torna, azonban a Margitszigeten, hazai közönség előtt nem szabad kikapni.

„Három erős ellenfelünk lesz, a kontinenstornán Horvátországot megvertük, Szerbiától hosszabbításban, Montenegrótól pedig öt másodperccel a vége előtt kaptunk ki. Az kiderült, hogy ha többet tudunk fejlődni ebben a maradék három hétben, mint ők, akkor mindenképpen verhetők, kiváltképp, hogy most is győzhettünk volna ellenük” – értékelte az esélyeket Kemény Dénes.

A kapitány a málagai Eb-vel kapcsolatban elmondta, hogy a csapat még csak a felkészülési fázisban volt, azaz van hová fejlődni, és az igazán jó játék még csak most következik.

„Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy egy Európa-bajnoki arany jobb ajánlólevél lenne az olimpiára, mint ez a bronz. Most is gyakorlunk új elemeket, de az igazi meglepetésekkel még várunk. Úgy gondolom, hogy minél később veszünk elő egy-egy váratlan húzást, annál jobb” – tette hozzá Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján.

Rossz hír a válogatott háza tájáról, hogy Kásás Tamás a szerda esti edzésen egy Varga II Zsolttal folytatott összecsapásban kisebb sérülést szenvedett. A hüvelykujja bicsaklott hátra, és bár a dolog első látásra nem tűnt veszélyesnek, csütörtökre az ujj jócskán bedagadt, így a pólós nem is vett részt az edzésen. Péntek esti játéka is kérdéses.

A válogatott az első mérkőzését 19 órás kezdéssel játssza Németország ellen.

A 13. UNICUM-KUPA PROGRAMJA

Péntek:
Oroszország–Horvátország, 17:30
Magyarország–Németország, 19.00
Szombat:
Németország–Oroszország, 17:30
Magyarország-Horvátország 19.00
Vasárnap:
Horvátország–Németország, 11:30
Magyarország–Oroszország, 13:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik